Какъвто и подкуп да е взела Иванчева, ако съдът приеме,

...
Какъвто и подкуп да е взела Иванчева, ако съдът приеме,
Коментари Харесай

Журналисти: Каквото и да е направила Иванчева, това не означава, че трябва да бъде линчувана публично

„ Какъвто и рушвет да е взела Иванчева, в случай че съдът одобри, че това е по този начин, това не значи, че тази жена би трябвало да бъде линчувана обществено. Дори взимащите рушвет също имат право на персонално достолепие, без това да анулира тяхната виновност “. Това разяснява в предаването „ 12+3 “ журналистът Полина Паунова по отношение на ареста на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. 
„ Тази показна акция е в действителност пиар акция. Това е първото гръмовно деяние на новия супер мега орган след основаването му. А за какво това да не бъде една от тухличките му в пиар концепцията на Георгиев, в случай че той в действителност желае да бъде идващия основен прокурор, както много медии писаха “, добави мнението си журналистът.

„ Това престояване 5 часа на централно кръстовище, обърната с лице към „ публиката “ от минувачи, какво друго може да бъде, с изключение на необичайно. Някак доста подсети на демонстративен линч, който би трябвало да стартира от проверяващите и по какъв начин той да продължи, в случай че не в обществените мрежи, както се и случи “, разяснява Паунова. Журналистката акцентира, че колата на Иванчева умерено е можело да бъде запечатана, да бъде конфискувана, парите да се броят някак по-скришно, а не на улицата. Това припомня на комедиен род, само че на нищо съществено, счита тя. 

Журналистът от БНР Силвия Великова напомни, че тази показност при ареста е била обяснена със отбрана правата на арестуваните, с цел да може те да проследят всяка секунда от процесуално-следствените дейности и да могат да бъдат спазени всички правила.

„ За тази показност в този момент прокуратурата и антикорупционната комисия ще би трябвало да си платят с многочислени пояснения за какво беше направено това. То няма нищо общо с това, което оттук насетне ще се развива в правосъдната зала. … Надявам се в профилирания углавен съд да се откри арбитър като Иван Коев от Софийски градски съд, който да остави медиите от самото начало в правосъдната зала, с цел да могат да видят всички тези доста значими СРС-та и да могат всички да научат какво има по това дело “.

Великова посочи, че основният прокурор има много сериозно и афектирано държание.

„ Никой не желае да смачка смисъла на тази акция “, безапелационна е тя. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР