Какъв Ураган! Дали е в Премиър Лийг, дали в Шампионската

...
Какъв Ураган! Дали е в Премиър Лийг, дали в Шампионската
Коментари Харесай

Кейн – от разминаването с Ливорно през сравненията с CR7 до ревността на жената на Почетино

Какъв Ураган! Дали е в Премиър Лийг, дали в Шампионската лига – за Хари Кейн няма никакво значение. Както и да се споделя надпреварата, той постоянно бележи. Винаги. А единствено като си намерения човек, че през лятото на 2013 година бе на косъм от Италия, където щеше да облече екипа на Ливорно…

Представете си единствено, в случай че беше пристигнал в Серия А, за какви неща щяхме да приказваме през днешния ден. Възможно е тогавашният президент на „ кървавочервените” Спинели да беше преизбиран още веднъж и още веднъж. „ Опитахме да вземем едно младо британско момче, запаса на Тотнъм… само че не си припомням по какъв начин се споделяше – май беше Скане, Кане, нещо от сорта”, съобщи тогава самият Спинели в последните дни на трансферния прозорец на това горещо лято. Сега това име ще му остане забито в съзнанието вечно. И ще екне. Защото с това „ младо британско момче” в офанзивата неговият Ливорно може би щеше да се избави от изпадане. Варианти, които в никакъв случай няма да има по какъв начин да бъдат доказани.



За да обърне тил на всяко подозрение, Хари Кейн стартира от това лято да прави по този начин, че хората да не бъркат името му. Стори го, вкарвайки голове с подобен темп, че да се трансформира в Урагана, за който през днешния ден цяла Европа приказва. И в никакъв случай не стопира и за момент.

Цифрите го потвърждават: 108 гола в 173 мача за „ шпорите”, а съответно през 2017 година чупи връх след връх, като до момента е с 34 попадения в 30 срещи. Вкарал е повече за този интервал от Саутхамптън (33), Суонзи (33), Бърнли (32), Уотфорд (31), Стоук Сити (28), Уест Бромич Албиън (27) и Кристъл Палас (26). Конкуренти като Серхио Агуеро и Ромелу Лукаку са с по 10 гола зад него през тази година. Има 6 хеттрика на клубно равнище за календарната година, колкото общо имат Кристиано Роналдо (два), Лионел Меси (два) и Роберт Левандовски (два).



Дръжте коланите обаче крепко затегнати, тъй като сме още първоначално! Кейн наниза пет гола в последните четири дни: след дубъла против Уест Хам пристигна и идеалният хеттрик в гостуването от Шампионската лига против АПОЕЛ. С десен крайник, с ляв крайник и с глава. Тотнъм е с цялостен актив в своята група, а асът в офанзивата му има 5 гола и е топреализатор на шампионата пред Кристиано Роналдо и Бен Йедер с по 4. Той е и единственият британски състезател с вкарани голове в 4 следващи мача в ШЛ, като броим последните два от предишния сезон, дружно с легендата Стивън Джерард.

Но защо знамение приказваме?! Хари Кейн – това е същински болен по гола нападател. „ В сегашния миг се усещам по-силен спрямо предишното. Ям здравословно и се възвръщам по-бързо”, по този начин изяснява англичанинът своите надхвърлящи всяка логичност игри, които безусловно влюбиха в него треньора му Маурисио Почетино. „ Жена ми ме ревнува от Хари, а и неговата също! – сподели аржентинецът неотдавна. – Извън шегата, считам представянето му за необикновено. Има нещо особено у него и то го прави един от най-хубавите. Голов палач. Кристиано Роналдо е приказен, един от най-хубавите, само че и Хари е един от най-хубавите, може би даже по-добър! Млад е и може още повече. Той е от оня жанр играчи, с които всеки треньор постоянно мечтае да работи.”





Е, Почетино може и да е преувеличил леко, само че единствено леко. Цифрите приказват ясно: резултатът във вкараните голове за 2017 година е 39:34 в интерес на CR7, въпреки че в това самобитно класиране води Меси (44). „ В днешния свят на обществените медии е мъчно да стоиш встрани от избрани съпоставения, тъй като няма по какъв начин да избегнеш да видиш някой известен туит. Аз желая да съм един от най-хубавите в света и когато хората разгласяват тези данни, в които наподобява, че съм покрай най-големите играчи, одобрявам това за спомагателен тласък да ги доближа още повече”, споделя Кейн. Ще има късмет да направи директно съпоставяне още в идващия си мач в Група Н на ШЛ, когато ще излезе против Кристиано на „ Сантиаго Бернабеу”. Този път изявите им на терена, а не обществените медии ще приказват за тях. Какъв конфликт единствено ни чака на 17 октомври!

Междувременно обаче цяла Англия приласкава своето момче. Бившият шотландски нападател Али МакКойст съобщи пред радио Военновъздушни сили: „ Агуеро е откачен нападател, Мората е под пара, Лукаку има невероятна мощност, но все още Кейн е над всички тях. Достатъчно мощен е да играе в Реал Мадрид или Барселона, въпреки да не е идеалният нападател за техния вид футбол.”

Изказа се по въпроса и легендата на Тотнъм Глен Ходъл, който сред 1975 и 1987 изигра 490 мача със 110 гола за тима. Според него Урагана „ може да стане най-големият нападател на клуба за всички времена”. Сега роденият през 1993 година стрелец е 14-и в класирането на голмайсторите на „ шпорите” със 108 гола в 173 мача, със 158 гола зад рекордьора Джими Грийвз (266 в 379 срещи). С това движение обаче умерено може да завземе върха… стига управлението на клуба да не клекне пред неприличните оферти, които когато и да е може да дойдат от Лондон, Манчестър или Испания.



Сякаш цялостен живот е минал от времето, когато Спинели бе на крачка да убеди оня „ Скане, Кане, нещо от сорта” да облече екипа на Ливорно. Но са минали в действителност единствено четири години, в които Хари Кейн се трансформира в Урагана, за който приказва цяла Европа. За Ливорно остава утехата, че бе единствено на косъм от това да притегли оногова, който през днешния ден не стопират да съпоставят с Кристиано Роналдо.
Алберто Тровамала, gianlucadimarzio.com Премиър лийг 6 кръг, събота 23 септември  Уест Хам 2:3краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР