Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до

...
Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи правителство, премиерът ще е ясен в понеделник

Какъв ще е съставът на проектокабинета ще стане ясно до 10 дни, разгласи Томислав Дончев

ГЕРБ ще предложи сигурно проектокабинет откакто получи първия мандат от президента Румен Радев. Това съобщи заместник-председателят на партията Томислав Дончев, предава.

Кой ще е номинираният за министър председател ще стане ясно в понеделник, а какъв ще е съставът на проектокабинета - до 10 дни, посочи той.

От думите му стана ясно, че е допустимо проектокабинетът на ГЕРБ-СДС да е държавно управление на малцинството.

" Разговорите не са спирали. Всички опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет, се оказаха невъзможни, тъй като политическите сили, с които имаме идеологически сходства в стратегиите и задачите, нямат явна податливост да водят сходни диалози. Ще използваме оставащата седмица или 10 дни във всевъзможен тип опити - обществени, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще на кабинет с първия мандат, което не изключва и формата кабинет на малцинството. Да, това няма по какъв начин да е коалиция на база съглашение, тъй като явно е невъзможна, няма по какъв начин да е аритметична коалиция, последната опция е държавно управление на малцинството. Това не би трябвало да бъде изключено. Ще бъде наш кабинет - дали е вероятен? Труден, само че вероятен. ", сподели Дончев.

Според него президентът е дал задоволително време за диалози и съвещания на партиите, те не са го употребявали по най-хубавия метод.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР