Какъв ще бъде ръстът на заплатите у нас през 2024

...
Какъв ще бъде ръстът на заплатите у нас през 2024
Коментари Харесай

Какъв ще бъде ръстът на заплатите у нас през 2024 година?

Какъв ще бъде растежът на заплатите у нас през 2024 година ? Това е въпрос, който вълнува цялото общество. Коментираха го пред „ NOVA “ икономистът Лъчезар Богданов и ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев

Велев е безапелационен, че през 2024 година няма да има растеж на заплатите подобен, какъвто го наблюдавахме през последните две години . Той акцентира, че сега промишлеността е на минус. Велев изясни още, че би трябвало да си извадим главата от пясъка и да забележим, че сме на дъното по вложения. 

Богданов от своя страна уточни, че междинната заплата в България се е удвоила за последните 6 години . Въпреки това ние към момента се намираме на дъното на Европейския съюз /ЕС/. Има и такива браншове у нас, които изпитват доста сериозен напън, тъй като не съумяват да се оправят с условията за покачване на възнагражденията. 

В момента застигаме страните от Западна Европа, единствено тъй като те се намират в рецесия

Богданов обаче заяви значима добра вест и тя е, че огромната инфлация у нас е завършила и някои браншове към този момент даже се намират в дефлация. 

ЕЦБ твърди, че е била права за метода си по отношение на инфлацията

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР