Какъв ще бъде предстоящият септември? Част от отговора вече е

...
Какъв ще бъде предстоящият септември? Част от отговора вече е
Коментари Харесай

През Септември Ни Очакват Летни Жеги До 35 Градуса!

Какъв ще бъде идният септември?

Част от отговора към този момент е налице в краткосрочните прогнози. До 4-5 септември ще се задържат прекомерно високите даже за август, а камо ли за есенния септември, температури. В низините стойностите тук-там и в някои дни ще доближават 34, 35 градуса. След това, съгласно моделите ще последва напълно равномерен спад до към 30, 32 в най-горещите места, в границите на втората половина на първата десетдневка на месеца.

Тук би трябвало да спрем да следим краткосрочните прогнози и да хвърлим око на прогнозите на международните метеоцентрали.

Без изключение, те плануват средномесечните температури през септември да бъдат в границите на естествените, само че с до градус от горната страна или малко над нормата. Вземайки поради, че множеството централи оперират с базисен интервал, по отношение на който регистрират въпросните аномалии от 1981 до 2010 година, които за нашата страна по райони са с до градус по-високи от класическите, излиза, че септември с огромна възможност ще бъде повече или по-малко над норма в температурно отношение.

Имайки поради, че до към десето число месецът ще е натрупал забележителна позитивна особеност, примерно в границите на най-малко 3-4 градуса, с цел да слезе под норма, в останалите дни от месеца температурата би трябвало да се задържи с толкоз, само че под нея. Това не е невероятно: случи се през 2008 година с пъклен юлски жеги до 13 септември и много студен интервал съвсем до края на месеца. Тогава, обаче, месецът едвам влезе в норма и в никой случай приблизително не беше студен като цяло.

в температурно отношение страната ни се намира на едно малко леке в Югоизточна и Централна Европа, с естествени или леко наднормени температури, само че е оградена отвред от доста по-наднормени райони.

С преваляванията нещата стоят по-особено. Моделите плануват околонормални такива, само че прогнозирането на преваляванията е в пъти по-трудно на месечна база. Това е по този начин, защото поради смяната в климата, както е ясно очевидно през последните години, преваляванията са неравномерни и като количества, само че и по райони, само че в подмяна на това - постоянно доста значителни, при което даже 2 или 3 месечни правила могат да паднат за 24 или 36 часа. Затова, прогнозата за предстоящите количества месечни превалявания би трябвало да се гледа с едно мислено - горните обяснения.

Накрая, в резюме и настоящата все още месечна прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология, налична на уеб страницата им под линк " сезонни прогнози ". Кратките фрази за септември са изцяло в звук с общия дух на изредените международни метеоцентрали: Септември се чака да бъде с естествени или малко над естествените температури и с превалявания към естествените. По-подробната месечна прогноза на националния институт ще бъде налична, както нормално, на уеб страницата им в идващите дни до края на месеца.

В обобщение: Септември, с огромна възможност няма да сервира кой знае какви изненади. Както 97-98 на 100 от последните стотина-двеста месеца, той ще бъде с естествени или наднормени температури, без да доближава рекордни стойности на аномалиите. Валежите - както постоянно, несигурни за прогнозиране, само че въпреки всичко, евентуално в границите на или към нормалните за месеца.

Напомняме, че месечните прогнози имат ориентировъчен темперамент. За да бъдете в час с предстоящото време, следете постоянно настоящите ни и точни краткосрочни прогнози.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР