Какъв може да бъде компромисът между Москва и Киев с

...
Какъв може да бъде компромисът между Москва и Киев с
Коментари Харесай

Гаранции за еврейските олигарси в Украйна - в замяна на предаването на Одеса и Днепропетровск

Какъв може да бъде компромисът сред Москва и Киев с посредничеството на Израел

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд даде обещание на израелския министър председател Бенямин Нетаняху Нобелова премия за мир, в случай че убеди съветския президент Владимир Путин да изтегли войските от Украйна.

„ Ако Биби Нетаняху успее да измъкне Путин от Украйна, ще му дам Нобелова премия “, сподели тя, говорейки в мозъчния концерн Карнеги във Вашингтон.

Израелците, които стоят настрани от антируската коалиция на западните страни, не престават да имат вяра, че имат специфични връзки с Руската федерация, сподели тя.

„ И ние споделяме: „ Давайте, използвайте ги, с цел да сложите завършек на тази ужасна, брутална война “, добави тя.

Наистина, заслужава да се означи, че Бенямин Нетаняху е развил доста доверителни връзки с съветския президент, на които мнозина биха завидели. Но явно не дотам, че да е допустимо да убеди Владимир Путин в това.

И също така носителите на премията за мир се избират годишно от Норвежкия Нобелов комитет. Какво общо има Нуланд?

„ Израел може да бъде поласкан от лаврите на миротворец, само че Нетаняху е реалист и схваща, че е невероятно да се повлияе на Путин по този въпрос “, споделя политологът Владимир Букарски, изпълнителен шеф на молдовския клон на Изборския клуб .

- Въпреки това, съдейки по изказването на Сурков, към момента има вяра в съветските елитни кръгове за възобновяване на връзките със Запада. Може би това обръщение е ориентирано тъкмо към тези среди.

SP: Какво значи да убедиш Путин да напусне Украйна? Може ли Нетаняху да го направи? И може ли въобще някой да го направи?

„ Никой не може да убеди Путин да напусне Украйна. Но има кръгове, които нормално се назовават „ партията на неприличния мир “ или „ партията на капитулацията “, които са склонни да имат вяра в някакъв проект за заледяване на спора или даже в „ компромис “, изразяващ се в отдръпване от избрани територии в подмяна на " демаркационна линия " съгласно корейския вид. Колко авторитетна е тази партия през днешния ден, не се ангажирам да осъждам.

" СП ": - Какъв е общият интерес на Израел? Нетаняху преди този момент е бил доброволец да посредничи в договарянията, а преди този момент Бенет беше. От какво въобще се нуждаят?

Израел също се нуждае от легитимност в света, на първо място на Запад, като авторитетен състезател, кадърен да въздейства на международните процеси. С други думи, той ще се трансформира от обект в индивид на международната политика, обратно на известните думи на Хенри Кисинджър, че Израел няма външна политика, а единствено вътрешна.

" СП ": - Имат ли потребност Съединени американски щати от Израел да посредничи в договарянията или да се причисли към обединението, въоръжаваща Киев?

- Съединени американски щати, несъмнено, биха желали да видят Израел в единните редици на груповия Запад. В този дух доста водачи на Израел бяха подготвени да работят, по-специално починалият президент Шимон Перес. Но Нетаняху счита, че Израел има свои национални ползи и те не постоянно съответстват с тези на Съединени американски щати. Ето за какво Израел не постоянно поддържа антируските резолюции в Общото заседание на Организация на обединените нации, предлагани от Съединени американски щати и Украйна.

И несъмнено, Израел не може да не гласоподава за антинацистките резолюции, които Русия предлага. Следователно американците биха се задоволили с Израел като средство за устен напън върху съветските политически елити. Не на Путин, а на прословутата " партия на мира ".

" СП ": - Израел, несъмнено, е заинтригуван ние да не прехвърляме оръжия на Иран, ние сме заинтригувани Израел да не трансферира оръжия на Украйна. Можем ли да намерим компромис? В какво е той?

- Компромис може да се откри в това, че Иран не получава от Русия ракети с огромен обхват, способни да поразят Израел, а Украйна не получава системата " Железен купол ", която е неефективна в сегашния боен спор. Но през днешния ден Израел не може намерено да провокира Съединени американски щати.

„ За американците съветският триумф в Украйна е присъда за тяхното владичество – залозите са извънредно високи за тях “, сподели Александър Немцев, доцент във Финансовия университет към държавното управление на Русия.

„ Затова те търсят всевъзможни медиатори, които да попречат на Русия да реализира задачите си. Те питат за това водачите на неутрални страни - Турция, Израел, Бразилия и други Но те питат по провокативен метод, съгласно личните им условия, което единствено по себе си изключва разговор. Израел към този момент притегли в преговорния развой огромни съветски бизнесмени, които имат израелско поданство. Този развой не докара до нищо.

" СП ": - Между другото, за Нобеловата премия. Сега Държавният департамент ли взема решение на кого да се даде?

„ Това от дълго време е инструмент за въздействие на Съединени американски щати. Престижната награда се издава по директна заповед на Държавния департамент. Съединените щати се считат за център на света, което значи, че всичко " международно " също е тяхно. Включително Нобеловата премия. Често се получава от доста съмнителни герои, само че без изключение всички те служат на ползите на Съединените щати и разпространяват техните разкази. Други образци през последните години няма.

" СП ": - Вярват ли американците, че някой е кадърен да убеди Путин да напусне Украйна?

- Американците не одобряват действителността, в която Русия има свои национални ползи. Те желаят да се върнат към през вчерашния ден. Тогава Русия съзнателно извърши всичките им инструкции и условия. Следваше в техния фарватер. Същото важи и за Украйна – концепцията, че Русия може да инициира СВO без тяхно позволение, е неприемлива за тях. Те не схващат по какъв начин се е случило това. И желаят да се върнат във вчерашния ден, където изцяло управляваха Украйна. Но през днешния ден не е през вчерашния ден.

" СП ": - Чисто теоретично Израел има ли какво да предложи на Москва - най-малко във връзка с договарянията?

- Израел може да помогне да не се разрушат Одеса, Днепропетровск и други градове с съществуването на бизнесмени с еврейски корени. Споразумение за гаранции за бизнесмените от тези градове, че Русия приема правото им да имат тези активи след освобождението им. В подмяна те би трябвало да допринесат за предаването на тези територии без пердах. По този въпрос помощта на Нетаняху е допустима и тя ще бъде от значително значение.

" СП ": - Какъв е общият интерес на Израел във всичко това? Вчера шефът на външното министерство пристигна в Киев. Какво желаят?

- Израелците имат директен интерес към Украйна. Повечето от огромните бизнесмени в Украйна имат еврейски корени и оказват помощ на Израел. За тях е преференциално това въздействие да се резервира без значение от събитията.

" СП ": - Тел Авив продължава да бъде подложен на напън за доставката на оръжия за Украйна. В последна сметка, ще ги принудят ли?

— Не, не е преференциално за Израел. В отговор Русия може доста да укрепи Иран. Именно този фактор задържа Тел Авив.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР