Какъв финал на сезона само... Предстоят два изключително заплетени и

...
Какъв финал на сезона само... Предстоят два изключително заплетени и
Коментари Харесай

ЦСКА или Лудогорец? Ето какво ни очаква в епилога на този незабравим сезон

Какъв край на сезона единствено... Предстоят два извънредно заплетени и основни дуела за купата в родния шампионат. Три тима отбора от първата шестица потвърдиха, че играят феърплей - ЦСКА, Черно море и ФК ЦСКА 1948. Другите три - Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив), разочароваха даже и личните си последователи с държанието си в избрани моменти.

Сега на хоризонта се задават два мача, които ще дефинират новия първенец на България. Черно море - Лудогорец и Вечното дерби сред Левски и ЦСКА. Абсолютно никой не може да планува какво ще се случи в тези два мача, само че най-малко е несъмнено, че те ще се играят същински - с футболни похвати.
 Сираков, Топчо, не ви ли е позор?!
Сираков, Топчо, не ви ли е позор?!

Да бяхте пуснали " златните девойки " на Илиана Раева...

Нека разгледаме какво се случи в предпоследния кръг, какви са разновидностите и какво може да се стане в епилога на този паметен сезон.

Левски - ЦСКА
 Снимка 588036
Източник:

Още при разпределението на местата в първата шестица, стана ясно, че в последния кръг на плейофите ще има дерби сред кандидата за купата - ЦСКА и борещия се за бронза тим на Левски. Класически ендшпил. И още - че в последния си мач за сезона, Лудогорец ще има тежкото тестване да гостува на един от най-негостоприемните игрища в България - на " Тича " във Варна.

Всички видяха какво направи тимът на Левски в Разград. Респект за всички " сини " футболисти, които играха колкото могат в този дуел, само че това което направи Елин Топузаков си е чисто закононарушение по отношение на футбола, морала и етиката. Да имаш късмет да се възползваш от грешката на ФК ЦСКА 1948, да го изместиш от третото място и след това да се бориш в последния кръг за директна квота за Европа, само че вместо това - правиш всичко допустимо да загубиш и да се натресеш на баража?! Няма да задълбочавам повече по тази тематика, защото и на врабчетата в Разград им беше ясно какво се случва. 
 Кой хвърли децата на Левски в Разград?
Кой хвърли децата на Левски в Разград?

Автор: Владимир Иванов, " Труд "

ЦСКА пък пропусна златен късмет да влезе с леко преимущество преди решителните конфликти и направи 1:1 вкъщи против тима на ФК ЦСКА 1948. Няколко чисти положения, доста мелета пред вратата на съперника, греда и пропусната дузпа лишиха ЦСКА от успеха. Сякаш ориста обърна тил на " армейците " в този ден.

Едно е несъмнено преди последния кръг - ЦСКА се нуждае единствено от победа, с цел да измести Лудогорец от върха. Никакъв различен процес не би приключил работа на " алените ".

Черно море - Лудогорец
 Снимка 609915
Източник:

Докато ЦСКА се бори със зъби и нокти на всеки стадион, против всеки тим... " зелените " от Разград имаха привилегията да излязат против две много странни обединения на противниците си в мачовете от плейофите - имам предвид мача с Локо (Пд) и този с Левски, където чашата преля. Не, не преля... тя напряко се изля. Нещо за което - по информация на ТОПСПОРТ, през днешния ден е осведомена и комисията на УЕФА за нравственос и феърплей, или по-точно - UEFA integrity. С доста обстоятелства и доказателства. 

Но, да се върнем към самия мач. Илиан Илиев ще разполага с цялостния капацитет на своя тим, до момента в който Лудогорец ще излезе без може би най-важния си състезател - Игор Тиаго. Справка на ТОПСПОРТ сподели, че той получи 9-и жълт картон в мача против Левски. При насладата си след гола против детската градина на " сините ", той си съблече фланелката и реферът Никола Попов му сподели жълт картон. Днес би трябвало Дисциплинарната комисия публично да разгласи наказванията след миналия кръг.
 Снимка 609921
Източник:

Без Игор Тиаго... този мач във Варна ще бъде свръх тежък за разградската команда на Ивайло Петев. При всички проблеми на тима в отбрана, този път им следва мач против същински, мъжки тим, който няма да се даде без пердах. А Лудогорец също се нуждае от наложителна победа. Равен няма да бъде задоволителен за купа, в случай че ЦСКА вземе своя мач. Но пък при по този начин стеклите се условия, Лудогорец може да победи и при загуба, в случай че Левски победи във Вечното дерби. 

При всички положения ще бъде забавно. При всички положения, всеки ще тръпне в очакване и ще следи развоя на събитията през своя смарт телефон на стадиона, или гневно ще трансферира каналите у дома, където се излъчват и двата дуела. Накрая единствено един ще бъде победител, а кой ще бъде той - ще разберем единствено по-късно повече от две денонощия. 
 Малко е жалко!
Малко е жалко!

Левски се компрометира в Разград, само че и ЦСКА търси казуса на неверното място
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР