(Какъв е смисълът от не-съвсем-икономиката на въвеждането на минимален планетарен

...
(Какъв е смисълът от не-съвсем-икономиката на въвеждането на минимален планетарен
Коментари Харесай

G-7 в ролята на Голям Торбалан

(Какъв е смисълът от не-съвсем-икономиката на въвеждането на най-малък планетарен данък)

" Никое държавно управление не би трябвало да съществува за да управлява благосъстоянието на народа или даже да позволява подобен принцип в своята политика. "

Едмънд Бърк

В българската тирада " парцалан " е дрипльо, торбалан, върви с огромна торба и събира в нея непослушните деца. В други езици " парцалан " етимологията идва от " човек с торба за пари " (на британски – money-bag). През XVI век това специфичен куфар за транспорт на пари (обикновено в бронирани коли), само че по-късно става нарицателно. В два преносни смисъла – " богат човек " и " събирач на налози и вземания ". В славянската традиция прочут е Иван I-ви Калита, именуван още " Торбалан ". Той създател на Московското княжество, тъй като с утвърждението на наследниците на Чингиз Хан стартира да събира налози от тяхно име (през 1325 и 1332 г.), да изплаща заробени от хановете хора и да причислява към княжеството градове и територии, на които преди този момент е дал заеми, които те не могат да върнат.

Новите хрумвания за международна данъчна унификация, пристигнали през уикенда от G-7, наподобяват на Торбалан и в двата трите смисъла – на събирач на непослушни " деца ", богат човек и данъчен пазач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР