Какъв е разходът на гориво?“ - отговорът на този въпрос

...
Какъв е разходът на гориво?“ - отговорът на този въпрос
Коментари Харесай

Не правете тези грешки, защото колата ви ще гори повече през лятото

„ Какъв е разходът на гориво? “ - отговорът на този въпрос е водещ при избора на автомобил. Както старите, по този начин и новите коли може да горят прекомерно доста. 

Разходът на гориво, посочен от автомобилния производител в техническите спецификации, е цифра, която няма нищо общо с действителността. По предписание даже нова кола постоянно употребява с няколко литра повече от посоченото. 

Това са факторите, които водят до увеличаване разхода на гориво, изключително през лятото.

1. Старо масло

Кога за последно сменихте маслото? Не подценявайте точните рекомендации за промяната му. С времето качествата на маслото се трансформират, най-много вискозитета му.

Ако маслото не е сменяно дълго, то става по-плътно. И в тази ситуация това затруднява смазването и охлаждането на мотора. Освен това потреблението на гориво се усилва. Например разходът на гориво на мотор с пробег 10-15 хиляди километра след последната промяна на маслото, може да се усили с цели 10%.

2. Жегата и работещият климатик

Разбира се, през лятото топлината и работещият климатик въздействат на потреблението на гориво. Използването на охлаждащата система в града, може да вдигне потреблението на гориво с към 20%. Не бързайте обаче да изключите климатика и да отворите необятно прозорците.

Ако се движите по автомагистралата със скорост над 80 км / ч с отворени прозорци, тогава разходът за гориво ще се увеличи с 10%. При отворени прозорци аеродинамиката се нарушава и това се отразява на разхода на гориво.

3. Въглеродните отлагания в горивната система

Друг фактор, влияещ върху увеличението на разхода на гориво, е замърсяването на горивната система.

Въглеродните отлагания и други замърсители, които неизбежно се отсрочват в горивната система на автомобила с течение на времето, могат да усилят разхода на гориво с до 30%.

Ако забележите, че автомобилът ви е почнал да изразходва повече гориво, пробвайте се да си спомните по кое време за последно сте сменили маслото, какво гориво сте заредили и какво сте трансформирали в навиците си на шофиране.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР