Какъв е напредъкът по изпълнението на всяка една от 7-те

...
Какъв е напредъкът по изпълнението на всяка една от 7-те
Коментари Харесай

Гьоков към премиера Денков: Заблуждавате енергетиците, че изпълнявате споразумението, което подписахте с тях

Какъв е напредъкът по осъществяването на всяка една от 7-те точки на съглашението сред ръководещите и протестиращите на 3 октомври енергетици? Има ли несъблюдение в плануваните периоди и в какъв времеви небосвод ще бъде изпълнена всяка една от тези точки? Въобще това държавно управление има ли желание да работи по тяхното осъществяване?
Тези въпроси насочи към министър-председателя Николай Денков националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков от парламентарната естрада.
„ Вече 2 месеца след подписването на това съглашение, бъдещето на българската енергетика и в частност на комплекса „ Марица-изток “ става все по-неясно. Видимо е, че държавното управление към този момент пропусна доста от периодите по поетите задължения в огромна степен на възможност няма да извърши огромна част от тях, да не споделям всички “, уточни Гьоков.
„ Думите Ви: „ Тези централи, без значение дали са държавни или частни, имат свободата  да работят и пазарът ще реши кои ще останат. “, значат единствено едно – че не сте имали желание да изпълнявате това съглашение “, сподели още националният представител.
Георги Гьоков реагира на ограничения от всякаква конкретика отговор на премиера, че по осъществяването на съглашението се работи и има прогрес: „ Работите, само че май работите като едни хора, които преди години затриха трети и четвърти блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Можете ли да ми кажете, да вземем за пример, по точка 5, където е стихотворец ангажимент до 31 октомври от Териториалния проект за обективен преход на област Стара Загора да отпадне създаване на териториално дружество за преработка на въглищните региони. Това отпаднало ли е, защото сме към този момент 1 декември? Мога да продължа по всяка една точка, Вие казвате: „ Работим. “ Има една българска сентенция: за бясно работи, за бясно не спри. Нещо такова ми се коства, че вършиме. “
Той акцентира, че значимо резултатите какви ще са и напомни на премиера за някогашния вицепремиер Пеканов, който също „ работи “ и най-после се е стигнало до митинг на енергетици.
„ Изпитвам мощно подозрение, че Вие изобщо имате желание да извършите това съглашение, а единствено заблуждавате хората от район Стара Загора и „ Мини Марица-изток “ със сладки приказки и най-после да осъмнем с това, че те да нямат работни места. Германия потегли по този път преди известно време и единствено за първото полугодие на тази година е внесла 7 теравата електрическа енергия от Чехия и Франция. Ние, от експортьор на електрическа енергия, ще се превърнем в огромен вносител ли? “, заключи Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР