Какъв е бил животът на викингите и как те промениха

...
Какъв е бил животът на викингите и как те промениха
Коментари Харесай

Викингите, Златната треска и Третият райх по VIASAT HISTORY |

Какъв е бил животът на викингите и по какъв начин те трансформираха света споделя „ Последното пътешестване на викингите “ по Viasat History от 23:00 часа всяка вечер тази седмица, а петък вечер е отдаден на „ Епичните дами воини – викингите “.

Можете да завършите тази седмица на 11 октомври, неделя, от 22:00 с „ Операция „ Златна тресчица “, с историка Дан Сноу.

Очаквайте рубриката „ Тайните на третия райх “, включваща излъчвания като " Домашни видеозаписи от нацистка Германия ", " Оръжейният инженер на Хитлер " и " Суперколите на Хитлер " - всеки ден от 22:00 с начало 19 октомври, понеделник.

Последното пътешестване на викингите

Всеки работен ден в 23:00 часа и маратон на 24 октомври от 9:55 часа и 25 октомври от 15:50 часа по Viasat History.



Вижте живота на викингите във време на огромни промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да изоставен Скандинавия и ги повеждат на пътешестване чак до Франция. Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите значима роля в превръщането на Европа в това, което е през днешния ден.

С поредицата пътуваме обратно във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в последна сметка отиват в Англия да заемат британския трон. Изследваме събитие, което постоянно е определяно като края на епохата на викингите - борбата при Хейстингс през 1066 година



Операция " Златна тресчица "

От 11 октомври, всяка неделя в 22:00 часа с повтаряне: идващия петък в 23:00

Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север. Към него се причисляват полярният откривател Фелисити Астън и лекарят - специалист по отдалечени територии Кевин Фонг.

Заедно те ще извървят стъпките на последната огромна златна тресчица - международно събитие, цялостно с епични завършения, рискове и героични истории, въодушевило основаването на голям брой компютърни игри и филми.



Тайните на Третия райх (рубрика)

От 19 октомври, в 22:00 часа, всяка делнична вечер

Разглеждаме от близко малко известни аспекти на живота в нацистка Германия и за пръв път имаме достъп до частни домашни видеа на хора, живели под свастиката на Хитлер. Как науката бива използвана - или по какъв начин с нея бива злоупотребено, в интерес на Третия райх и по какъв начин оръжейният инженер на Хитлер съумява да се избави от гонене?



Домашни видеозаписи от нацистка Германия

Започва от понеделник, 19 октомври, в 22:00 ч.

Хиляди немски тавани са се трансформирали в сметища за безчет часове домашни видеозаписи, оставени да събират прахуляк в продължение на десетилетия. На тези ленти е скрита друга история за Третия райх. Те оферират прозорец към скритите глъбини на живота в нацистка Германия - вкъщи в спокойно време, само че още по-удивително - от фронтовите линии по време на войната.

Поредицата от две елементи изследва частните сбирки, които едвам в този момент стартират да излизат на ярко, с цел да разкрие по какъв начин цивилните и военни поданици на нацистка Германия са записали изгряването на империята, която съгласно тях е щяла да съществува хиляди години.





Оръжейният инженер на Хитлер

Сряда, 21 октомври, в 22:00 ч.

Твърди се, че Ханс Камлер - индивидът зад тайната оръжейна стратегия на Хитлер, се е самоубил на 9 май, 1945 година Генералът от Секретен сътрудник е отговорен за наемането на пандизчии от концентрационните лагери като насилствени служащи и по този метод за гибелта на десетки хиляди. Нови доказателства обаче допускат, че е бил отведен в Съединени американски щати под прикритие, с цел да се запазят познанията му и по този начин е избегнал да бъде наказан като военнопрестъпник.





Суперколите на Хитлер

Четвъртък, 22 октомври, в 22:00 ч.

В разцвета на Третия райх на два немски производителя на коли е било подредено да основат най-невероятните транспортни средства в целия свят. Следва съревнование, което жъне победи на Гран При, интернационално владичество в резултат на агитационен прелом и обезпечава международна популярност на водачите, рискували живота си, с цел да реализиран върхове, ненадминати в продължение на 79 години. Всичко се случва под директните заповеди на самия фюрер.



Снимки: Viasat History

съживява историята с увличащи документални излъчвания, един пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени стратегии, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. За цялостната стратегия на канала следете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР