Какъв автомобил да се закупи - нов или втора ръка,

...
Какъв автомобил да се закупи - нов или втора ръка,
Коментари Харесай

Колко биха похарчили руснаците за покупка на нов и на втора ръка автомобил

Какъв автомобил да се закупи - нов или " втора употреба ", и за каква сума? Такъв въпрос си задават доста хора. Компанията Sberstrakhovanie е направила изследване по тези въпроси измежду общо 13 хиляди руснаци от 37 съветски града с население над 500 хиляди индивида.

Оказва се, че по-голямата част от интервюираните руснаци (88%) обмислят покупка на използвана кола. А междинната сума, която те са подготвени да похарчат, е 556 хиляди рубли ( към 6500 $ ) . Така съгласно изследването, предоставено на ТАСС, болшинството от интервюираните възнамеряват да закупят използван автомобил.

Към покупка на нов автомобил са се насочили единствено 12% от интервюираните, като те са подготвени да похарчат доста повече - приблизително 1,6 милиона рубли (към 20 хиляди долара).

И по този начин, като цяло тази година руснаците са подготвени да похарчат приблизително 1,1 милиона рубли (около 13 хиляди долара) за покупка на автомобил (общо нови и утротребявани) - което е с 20% повече, в сравнение с през 2023 година. В случая би трябвало да се има поради и инфлацията в страната. Съотношението на купувачите на нови и използвани коли в Русия обаче не се е трансформирало тази година по отношение на миналата.
 Най-популярните марки нови коли в Русия - за мъжете и за дамите
Най-популярните марки нови коли в Русия - за мъжете и за дамите

Какво демонстрират покупките за първите 8 месеца на годината

В съпоставяне с 2023 година, ползата към марките на локалните съветски производители в този момент се е нараснал с 2%, а Lada стана водач при потребителските желания на руснаците, като 17% от тях обмислят да купят точно тази марка кола. Следващите три марки коли, събиращи максимален интерес за покупка (нова и " втора употреба " ), са: Toyota (9%), Nissan (6%) и Renault (6%).

При избора на автомобил, две трети от интервюираните обръщат най-голямо внимаине на съотношението цена-качество . Руснаците са минимум загрижени за престижа (2%) и външния дизайн (3%) на бъдещия си автомобил.
 Ръст на продажбите на (супер) първокласни коли в Русия, каква е цената на най-скъпия
Ръст на продажбите на (супер) първокласни коли в Русия, каква е цената на най-скъпия

Колко са тези коли в страната и в кои градове са най-вече

Оказва се, че половината от интервюираните биха желали да си купят седан, 16% - комби, а 7% - пикап и хечбек. Що се отнася до разпределението на новите притежатели на коли по градове, то за тази година най-често жителите на Севастопол (30%) и Ростов на Дон (20%) обмислят проекти за закупуване на автомобил, а най-рядко - тези в Махачкала (9%).

Освен това, 19% от планиращите да закупят автомобил тази година, считат да вземат заем за тази цел. В същото време 32% от тези, които са подготвени да употребяват заемни средства, биха предпочели заемът да е за период от две - три години. 72% от участниците в изследването показват, че имат или са имали (поне) една кола.
 Най-популярните марки дизелови коли в Русия
Най-популярните марки дизелови коли в Русия

Кои от тях се препродават в най-хубаво техническо положение и на каква цена
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР