Как времето навън може да повлияе на съня ни? Всички

...
Как времето навън може да повлияе на съня ни? Всички
Коментари Харесай

Как времето навън може да повлияе на съня ни?

Как времето на открито може да повлияе на съня ни? Всички които мъчно стават от леглото в дъждовна заран би трябвало да са спокойни, че не са мързеливи, тъй като има научна причина дъждът да ни прави сънливи.

Съществуват редица фактори, които ни карат да се усещаме сънливи, когато вали, само че множеството са свързани с резултата на времето върху действието на тялото ни.

UVA и UVB лъчите, налични в слънчевата светлина, подтикват освобождението на серотонин, до момента в който епифизната жлеза понижава производството на мелатонин.

Как времето на открито може да повлияе на съня ни? 28.06.24 23:00 РСМ отхвърли: Не нарушаваме Преспанския контракт 28.06.24 22:49 Глобяват ни още при промяна на шофьорска брошура 28.06.24 22:32 Казусът “Тупарев ” демонстрира, че правосъдната система има потребност не от реформиране, а от срутване и създаване начисто 28.06.24 21:55 УЕФА санкции Хърватия за хипотетичен расизъм на Евро 2024 28.06.24 21:40

Серотонинът, постоянно именуван „ хормон на щастието “, е виновен за бдителността и нарасналото въодушевление, до момента в който мелатонинът се употребява от тялото, с цел да контролира нашия цикъл сън-събуждане, като създава повече, с цел да провокира сън и по-малко, с цел да останем будни.

Повишената мокрота по време на дъждовно време може да значи, че тялото ни би трябвало да работи повече, с цел да поддържа постоянна вътрешна температура посредством хомеостаза.

Наред с нарасналата мокрота, барометричното налягане се въздейства и от бурни условия. Бурите нормално са съпроводени от по-ниско налягане, което понижава равнищата на О2 във въздуха. Сънливостта може да е симптом на дефицит на О2.

Често даже и звукът на дъжд може да ни кара да се усещаме сънливи. Дъждът е тип розов звук, който е сходен на белия звук. Слушането и на двете може да бъде ефикасен метод за възстановяване на съня посредством основаване на непрекъснат фонов звук, който блокира всевъзможни разсейващи звуци.

За разлика от белия звук, розовият се характеризира като по-нисък и по-успокояващ. Звукът от ромолене на листа, вятърът и даже този от личния ни сърдечен темп се категоризират като розов звук.

Източник: lifestyle

Още вести четете в: Uncategorized За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР