Как властите се справят с овладяването на коронавируса и какви

...
Как властите се справят с овладяването на коронавируса и какви
Коментари Харесай

Проучване: Българите се страхуват от COVID-19, но и се съмняват в опасността от него

Как управляващите се оправят с преодоляването на ковид и какви са терзанията на българите по време на рецесията? Това разкрива самостоятелен експресен сондаж на "Галъп интернешънъл ", извършен на 6 и 7 април измежду 901 пълнолетни български жители.

Социологът Първан Симеонов показа резултатите в "Тази заран ".

„ Синтезът на това проучване е подобен: поддръжка за държавното управление, само че и паника за икономиката; боязън от ковид, само че въпреки всичко и едно наум; боязън от изменящият се свят, само че и вяра.

Най-важното и най хубавото в това проучване е, че има подготвеност да се откажем от някои свои права, (за да се преборим с вируса), 80% ще кажат, че са подготвени да се откажат от някои свои права, само че други 80% ще кажат, че не е правилно, че демокрацията не е ефикасна “, разкрива Симеонов.

Растат обаче терзанията за стопанската система и работните места. В България 9 на 100 от интервюираните споделят, че са изгубили работа и главен приход.

Въпреки че общо 77% от интервюираните утвърждават в друга степен ограниченията против пандемията, близо 60% считат, че опасността от ковид е пресилена.

Според Симеонов това демонстрира един рационален метод към обстановката, без изпадане в крайности и с доза балкански песимизъм, а това се отразява в готовността ни да приемем доста ограничавания в името на битката с вируса, само че не и крайни ограничения.

69% споделят, че се опасяват действително от пандемията, само че също по този начин огромен % се съмняват “, което е рационалния метод, споделя Симеонов.

Според интервюираните светът ще се промени поради пандемията, като 57% чакат да се ускори съдействието сред огромните международни сили.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР