Как виждате ролята на ДПС в един следващ ротационен период,

...
Как виждате ролята на ДПС в един следващ ротационен период,
Коментари Харесай

Радев към ДПС: Виждате ли друга управленска конфигурация, ако първият мандат не сполучи?

Как виждате ролята на Движение за права и свободи в един идващ ротационен интервал, несъмнено, в случай че се стигне до подобен. Това попита президентът Румен Радев представителите на Движение за права и свободи при започване на консултациите с тях за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание.

" Стоейки най-близо както до ГЕРБ-СДС, по този начин и до ПП-ДБ, по какъв начин преценявате шанса за реализиране на съглашение и основаване на държавно управление с първия мандат и в случай че той не сполучи, виждате ли опция в 49-ото Народно събрание да се търси друга управническа настройка? ", попита президентът.

" Вашата парламентарна група интензивно подкрепящи парламентарното болшинство през последните 9 месеца, в това число по най-важните решения, които взе 49-ото Народно заседание без обаче да бъде официало част от ръководството. Това сътвори и предпоставки за редица разбори и тълкувания, които се проектират и върху процеса на договарянията, които ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС водят, в това число и по тематиката за нюансите на плаващите болшинства ", попита още Радев. 

" Как виждате основаването на държавно управление с първия мандат и в случай че той не сполучи, виждате ли опция в 49-ото Народно събрание да се търси друга управническа настройка ", добави президентът. 

Джевдет Чакъров му отговори, че в страната би трябвало да има непоклатимост и предвидимост и по тази причина би трябвало да се откри настройка, която да работи. " Да, подкрепяли сме това държавно управление главно с политиките, свързани с европейския ни небосвод и с НАТО ", уточни той. " Добре е да има държавнически метод. Винаги има опция да се откри друга настройка, само че тя ще е по-трудна ", сподели Чакъров. 

Колегата му Йордан Цонев разяснява, че точно Движение за права и свободи са имали градивна роля за основаването на този кабинет и съществена роля за излизането от рецесията, в която се е намирала страната през миналите 3 година " Ако има ротация, ние ще бъдем фактор на непоклатимост и разумност и да поддържаме всичко, което е в интерес на хората, на общините и прочие ", добави Цонев. 
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР