Как възрастните хора, които сега се сблъскват със социалните мрежи,

...
Как възрастните хора, които сега се сблъскват със социалните мрежи,
Коментари Харесай

Милолюба Бенатова обучава възрастни хора как да ползват социалните мрежи |

Как възрастните хора, които в този момент се сблъскват със обществените мрежи, да развият умения за безвредно и пълноценно потребление на новите информационни канали в интернет, ще е тематиката на тематиката на образование по медийна просветеност, водено от известния публицист Миролюба Бенатова.

Програмата „ Академия за възрастни – онлайн медийна просветеност “ ще е на 25 февруари в зала „ Американски център “ към Столична Библиотека на пл. „ Петко Р. Славейков “ 4 в  София.

Програмата е ориентирана към така наречен „ новодошли “ в обществените мрежи възрастни хора, които към този момент имат достъп до интернет през смарт телефони, само че към момента нямат развити умения за безвредно и пълноценно потребление на новите информационни канали в интернет, изясняват уредниците.

Тя е съобразена с целевата група, като развива през на практика действия и полемики базови умения, без да затруднява ненужно възрастните хора. Продължителността на образованието е 3 часа и покрива следните тематики:

Как да разграничаваме достоверни от недостоверни източници на информация;


Как да разпознаваме подправени профили в обществените мрежи;


Как да се предпазим от онлайн измами;


Какви са рисковете, свързани с нашите персонални данни онлайн.


Къде: Зала „ Американски център “ към Столична Библиотека, пл. „ Петко Р. Славейков “ 4, София

Кога: 25 февруари 2022 година от 10.00 до 13.00 ч.

Краен период за регистрация: 23 февруари 2022 година

Участието в програмата е изцяло гратис, само че се изисква наложителна регистрация заради ограничавания брой места. Можете да регистрирате за събитието

От участниците в образованието се изисква да имат и покажат зелен документ.

 Миролюба Бенатова и участниците във воденото от нея образование по медийна просветеност за ментори в
гр. Пловдив през януари 2022 г

За обучителя Миролюба Бенатова:

Над 20 години задачата й като публицист е да споделя вълнуващи истории, да разкрива значими елементи, да показва забавни персони, да задава въпроси, да се оправя с спорове и да отстоява позиции.

Носител е на десетки награди, някои от които интернационалните. По- значимите от тях са Голямата премия „ Черноризец Храбър “ за проверяваща публицистика, Голямата премия „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ и Голямата премия за публицистика „ Свети Влас “, чиито паричен еквивалент не приема по етични съображения.

Работила е във „ 168 часа “, БТВ и Нова ТВ. Хоноруван учител по писмено кино в Нов български университет, водач на такси и мотивационен представител в корпоративния свят. Пише за списанията „ Биограф “, „ L’EUROPEO “, „ Мениджър “, „ ЕГОИСТ “. Лектор в три издания на TEDx в България, част е от класациите за 100 те най-влиятелни дами у нас, както и измежду ТОП 50 най-влиятелните българи във Фейсбук.

Обучението се провежда от Коалиция за медийна просветеност с финансовата поддръжка на “Програма Европа 2021″* на Столична община и в партньорство с регион Лозенец.

Обучението е част от

*Тази стратегия се извършва с финансовата поддръжка на “Програма Европа 2021 ” на Столична община. Мненията, изразени в тази обява и по време на образованията, не съставляват публично мнение на Столична община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР