Как училищата ще посрещнат учениците коментираха пред Bulgaria ON AIR

...
Как училищата ще посрещнат учениците коментираха пред Bulgaria ON AIR
Коментари Харесай

Как училищата ще посрещнат учениците?

Как учебните заведения ще посрещнат учениците разясниха пред Bulgaria ON AIR заместник-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов и ръководителят на профсъюз "Образование " доктор Юлиян Петров.

"Повечето превантивни ограничения са от няколко години. Има едно външно уголемение в учебното заведение ни, което не разрешава децата да се струпват на едно място. Има дезинфектанти на входа на учебното заведение. На влизане се следва ясната посока. Чиновете са единични. Всяко дете си има своето работно място. Разстоянията сред обособените колони са задоволително огромни. Има пространство, проветрява се задоволително постоянно. Бюрото на учителя е отделено на задоволителна отдалеченост ", обясни Ангелов в ефира на "България заран ".

По думите му маските ще бъдат наложителни в общите пространства на учебното заведение. Той увери, че учениците ще влизат по строго избран график в постройката и няма да има контакт сред обособените паралелки. Заместник-директорът изрази вяра, че всяко едно учебно заведение би трябвало да бъде квалифицирано за електронно образование.

Председателят на профсъюз "Образование " доктор Юлиян Петров от своя страна изясни какви ще са разпоредбите през новата образователна година.

"Директорът и управлението на учебното заведение ще бъдат виновни за целия развой по време на изключителното състояние. Когато се види възпитаник без маска или друго нарушаване, шефът е задължен да вземе отношение. Може би официално ще се дефинира комисия, която ще дава отговор за тези неща ", съобщи специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Според експерта, от здравното ведомство би трябвало да подсигуряват и здравето на учителите, също така на учениците.

"Има заболявания, които са рискови за децата, само че от Министерството на здравеопазването би трябвало да помислят и за българските учители, които също са уязвими. Ако няма учители, няма да има и просветителна система. Надявам се колективите да намерят верния логаритъм и да открият точния режим на работа ", сподели още той.

"Един здравен служащ - доктор - от един взор надали ще може да разпознае ковид. Ако първите признаци са изписани в нормативната база, то те би трябвало да се знаят. Добре е учителят да бъде стимулиран за неговия труд и той да му се заплати. Бих желал да има оптимизъм, че нещата в образованието ще се случат. Грижата за нашите деца е водеща. Надявам се, че всички ще съблюдават разпоредбите и годината ще бъде спокойна ", добави Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР