Как трусовете в сектора здравеопазване и конкретно смяната на шефа

...
Как трусовете в сектора здравеопазване и конкретно смяната на шефа
Коментари Харесай

Атанасова: Денков лично ме увери, че няма да има смяна в Пирогов

Как трусовете в бранша опазване на здравето и съответно промяната на шефа на " Пирогов " внезапно утежняват " здравето " на сглобката, ръководеща България. Това разяснява Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
Прочетете още
" Ситуацията с уволнението на шефа на " Пирогов " е съответен мотив, само че аргументите са други. Причините са, че в партньорски връзки би трябвало сътрудниците - в тази ситуация ние и сътрудниците от ПП-ДБ, да бъдем наясно в каквато и да е договореност. Без значение дали касае световните тематики - за конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управническа стратегия, или една тематика като тази в тази ситуация, която е просто мотив. Уговорките би трябвало да се съблюдават. Защото тематиката опазване на здравето вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица - и с избора на националната здравноосигурителна каса и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният отчет, който употребява министърът на опазването на здравето, първо - инспекцията беше почнала след един случай със секретар или консултант на министър на защитата. Това беше мотивът тя да се разпореди. И второ - тъй като този одит не сподели основни неизпълнения на активността на болничното заведение. Даже в противен случай. По данни от ръководителя на комисията по опазване на здравето болничното заведение е финансово постоянна. И освен това - ден, откакто този одит беше показан и на министър-председателя, и на здравния министър, се оказа, че здравният министър не вижда смисъл в промяната на шефа на " Пирогов ". Това беше тематика за диалог сред нашите парламентарни групи, тъй като си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви земетресения повече в бранша опазване на здравето ", съобщи Десислава Атанасова в " Тази заран " по бТВ.

По думите на премиера Денков, че той не е поемал подобен ангажимент, а здравният министър има право да избира с кого да работи, Атанасова съобщи: " Аз персонално съм говорила по този мотив с премиера. Обикновено не искам да разясня персоналните си диалози. Но пред мен той пое ангажимент, че обстоятелствата, които са изложени в този отчет, по никакъв метод не показват възможност тази промяна да бъде налице. Поне ние от ГЕРБ сме хора с огромен политически опит. Били сме в ръководството, в опозицията. Имали сме съдружни сътрудници - в този момент не сме в коалиция, тъй като нямаме подписано съглашение. Но на думите си би трябвало да държим. Всяка дума в политиката носи избрана отговорност. А всички дейности носят избрани последици. "

Трябва ли да разясняваме съответно какво споделя министър председателят, който аз към този момент се колебая, че взема решенията. След като гаранцията не е неговата дадена дума, гаранцията не е думата на водачите - на Асен Василев, на Христо Иванов, в наличието на Борисов и моето, няма смисъл да разясняваме по-нататък. Аз също го слушах премиера. Естествено е, че ние не желаеме да утвърждаваме кадровите промени на чистачката, само че това е основен обект от националната сигурност. Знаехме за този отчет и е бил обект на спор. Може би би трябвало да приказваме за по-важните неща ", продължи тя. 

" Бюджетът като подобен, показан от Министерски съвет, не срещна утвърждение в нито една парламентарна група. Единствено, сътрудниците от " Продължаваме промяната ", не " Демократична България ", тъй като и те имаха своите рецензии, с известно стеснение и отвращение биха го подкрепили, единствено тъй като министърът на финансите е излъчен от тяхната парламентарна група. 

При всички диалози, които сме имали, сме дали своите бележки във връзка с бюджета. Не разясня елементи на здравната каса и държавното публично обезпечаване, тъй като те минаха на първо четене в пленарна зала. Сроковете сред първо и второ четене сега изтичат и може да бъдат гледани на комисия по бюджет и финанси. Бюджетът на страната - не съм чула да има човек, икономист, финансист, който да е споделил една добра дума за този бюджет. И тъй като последно чух по какъв начин би трябвало да си следваме написаните по конституция пълномощия, а точно - законодателната власт да гласоподава закони, в този момент се постанова на целия парламент да препрява неприятното законодателство, пристигнало от Министерския съвет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР