Как така Главната прокуратура подслушва господин Божков? Да, той е

...
Как така Главната прокуратура подслушва господин Божков? Да, той е
Коментари Харесай

Германски политолог: Публикуването на протоколи от подслушване е безобразие

Как по този начин Главната прокуратура подслушва господин Божков? Да, той е в Дубай, само че се готви да сътвори политическа партия и в този смисъл към този момент е политическа фигура. Вярно, против него са повдигнати обвинявания, само че това е всичко. Според мен това подслушване не е в реда на нещата. Публикуването на протоколи от подслушване си е същинско безсрамие! Такива случаи има не един и два на Балканите, знам го от опит. В една одобрена народна власт, в една правова страна, каквато е Германия, да вземем за пример, такова нещо не може да се случи. Казвам го напълно отговорно.
Това съобщи в изявление за " Дойче веле " немският политолог доктор Йохана Даймел.

" Изобщо нямам доверие, че такава с такава сума могат да се финансират такива митинги Според мен тези митинги обгръщат всички пластове от популацията, което е извънредно недоволно от всичките корупционни кавги. Нека не забравяме, че искрата беше запалена, когато Христо Иванов дебаркира с лодката край резиденцията на Доган ", разяснява още Даймер.

Д-р Даймел е член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и самостоятелен политически анализатор по тематики, свързани с югоизточноевропейските страни.

Публикуваме цялото изявление в " Дойче веле ":

Г-жо Даймел, по какъв начин оценявате сегашната обстановка в България?

По всичко проличава, че недоволството против българското държавно управление и непрестанните кавги, които през последните месеци, в случай че не и години, раздрусват страната – че всичко това все в миналото ще избухне. Явно този миг е пристигнал и хората още веднъж излязоха на улицата, както през 2013 година.

Днес се разбра, че Главната прокуратура разполага със записи на телефонни диалози, в които хипотетично звучи гласът на укриващия се в Дубай хазартен необут Васил Божков, против който има повдигнати 18 обвинявания. Прокуратурата изхожда от това, че Божков беседва с един български публицист, с един политик и с незнайно лице. В един от диалозите става дума за това, че Васил Божков бил „ налял 10-15 хиляди лв. " в митингите и че можел да изпрати 10 хиляди души на улицата. Какво мислите за тази информация и за обстоятелството, че тя беше публикувана таман в този момент?

Първото, което се запитвам, е: Как по този начин Главната прокуратура подслушва господин Божков? Да, той е в Дубай, само че се готви да сътвори политическа партия и в този смисъл към този момент е политическа фигура. Вярно, против него са повдигнати обвинявания, само че това е всичко. Според мен това подслушване не е в реда на нещата.

На второ място: Публикуването на протоколи от подслушване си е същинско безсрамие! Такива случаи има не един и два на Балканите, знам го от опит. Публикуват се някакви записи, където някакъв глас оклеветява някого. Пак ще кажа: това е безсрамие! Да не приказваме, че занапред би трябвало да се изследва чий е гласът и какво тъкмо е споделил. В една одобрена народна власт, в една правова страна, каквато е Германия, да вземем за пример, такова нещо не може да се случи. Казвам го напълно отговорно.

На трето място: Изобщо нямам доверие, че с такава сума може да се финансират такива митинги. Според мен тези митинги обгръщат всички пластове от популацията, което е извънредно недоволно от всичките корупционни кавги. Нека не забравяме, че искрата беше запалена, когато Христо Иванов дебаркира с лодката край резиденцията на Доган.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР