Как стана така, че цената на горивото в богата европейска

...
Как стана така, че цената на горивото в богата европейска
Коментари Харесай

Цената на дизела в Малта е само 2,37 лева

Как стана по този начин, че цената на горивото в богата европейска страна е по-евтино, в сравнение с в България?

Цените на горивата в България не стопират да се покачват и разликата сред нашите и европейските цени става все по-голяма. Оказва се, че в други европейски страни, по-богати от България, горивото е доста по-евтино.

Потребител във фейсбук споделя фотография на настоящите цени на горивото в Малта. От фрагмента излиза наяве, че там несъмнено е много по-евтино за един водач, който би решил да изпълни резервоара на транспортното си средство, написа.

Цените са следните: безоловният бензин е 1,34 евро, което се равнява на 2,62 лв., "е-power " (друг тип бензин) е 1,49 евро, което се равнява на 2,92 лв., а забележете дизелът е на цена 1,21 евро, което е равно на 2,37 лв. (подсиленият дизел в Малта коства единствено 2,56 лева).

При една елементарна инспекция на това какъв брой костват горивата на българските бензиностанции, разликите в цените стават плашещо фрапантни. Бензин А-95 в България коства приблизително 3,40 лв. за литър, а пък дизелът 3,55 лв. за литър.

Тоест в България плащаме повече за бензин с 0,78 стотинки, а за дизел с над един лев (1,18 лева.).

Друга инспекция открива, че България е с най-нисък БВП (БВП) на човек от популацията с равнище от 55% под междинното за Европейския съюз ниво, а това в Малта (където горивата са фрапантно по-ниски) е много по-високо от това на България.

Та, от това съпоставяне излиза наяве, че доста по-богата страна като Малта (а и освен, тъй като и в други европейски страни е по-евтино), получава доста повече богатства на по-ниска цена, до момента в който в България цените и инфлацията са фрапантно високи, а народът страда от неефективно водена политика.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР