Как сривът на борсите отвъд океана ще повлияе на нашия

...
Как сривът на борсите отвъд океана ще повлияе на нашия
Коментари Харесай

Има ли срив и на Българската фондова борса?

Как сривът на тържищата оттатък океана ще повлияе на нашия пазар? Има ли спад и на Българската фондова борса? Финансови консултанти и банкери успокояват, че най-малко към този момент България не е директно подвластна от процеса. Могат ли да се вършат прогнози обаче за развиването оттук насетне, мненията събра Илина Бисерова.

Има ли мотив за терзание, или спадовете и пиковете на борсовите показатели са естествени? Едно е ясно - отражение има и при нас, само че минимално.
Васил Големански - изп.дир. на Българска фондова борса: Сривът през вчерашния ден на щатския пазар се отрази на източните пазари, в Азия. Ние последвахме.
Сривът оттатък океана не се корени единствено в една причина. У нас, през днешния ден борсата също пострада, само че към момента главният показател е позитивен.
Васил Големански - изп.дир. на Българска фондова борса: Общо взето и при нас има спад на пазара, показателят най-малко до доскоро, до момента в който бях в офиса, беше към 2,5 надолу.Петко Вълков - банкер и финансов съветник: На процедура той заличи растежите от последните 2-3 седмици, само че все пак той остава позитивен.
Българската стопанска система и популацията няма знаци за паника, това са по-скоро част от естествените борсови процеси. Дали сривът на Дау Джоунс е лека промяна на пазара или в действителност става въпрос за по-дългосрочно намаляване, занапред следва да разберем.
Петко Вълков - банкер и финансов съветник: Ако идващите няколко дни продължат със спадове и пазарът направи огромна промяна от над 10%, може да кажем, че пазарът отива към този момент към фаза дълготрайна промяна. Напълно естествена промяна на пазара изключително след подобен невъобразим 9-годишен растеж.
Според финансистите мъчно може да се направи паралел с рецесията преди 10 години.

Петко Вълков - банкер и финансов съветник: Днес обстановката е радикално друга, лихвите така и така са ниски, фирмите са извънредно солидни, банките минаха стрестестове и стопанските системи са в развой на мощни растежи.
Засега търговците са в очакване по какъв начин ще отворят тържищата в сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР