Как спите в горещините? В жегата тялото се поти повече

...
Как спите в горещините? В жегата тялото се поти повече
Коментари Харесай

Пет предимства на спането без дрехи

Как спите в горещините? В жегата тялото се поти повече и облеклата залепват по него през нощта. Някои хора, които избират да спят единствено по бельo както през лятото, по този начин и през останалите сезони. И има за какво - спането без пижама си има своите преимущества. Едно и също изследване, извършено в Англия и Съединени американски щати, демонстрира, че 12% от американците обичат да спят без облекла, до момента в който при британците процентът е 30. Според данните от него, спането по този метод разрешава на тялото да реализира подобаващата за унасяне температура, усъвършенства циркулацията на въздуха до другите елементи на тялото, както и качеството на сперматозоидите. Кои са преимуществата на спането без облекла?

Подобрява съня
Качественият сън зависи от комфорта на възглавницата и леглото, от материята на чаршафите и пижамата, а също по този начин и от фактори като това какъв брой изморени се усещаме, дали сме приели алкохол, сладко и други. Когато заспите, главната ви телесна температура нормално пада, а температурата на кожата се повишава. Ако си сложите единствено бельo, ще позволите на температурата на тялото да се възстановява. Група от учени открива, че в случай че температурата на кожата се поддържа единствено с 0.4 ° C по-висока, хората спят по-дълбоко и се разсънват отпочинали. Според американската фондация за проблеми със съня, когато спите без облекла, към вас е по-хладно и намалявате телесната си температура на половина.

Топене на калориите
Спането без облекла може да е идеалното средство в битката ви с килограмите. В организма има по този начин наречените кафяви мазнини, които спомагат за намаляването на калориите. Те се засилват при намаление на телесната температура.

Подобрява метаболизма
Установено е, че хората, които спят по-добре и не се будят през нощта, нямат проблеми с метаболизма. Причината е, че неналичието на сън усилва кортизола - хормон на напрежението, който повишава кръвната захар. Полезните кафяви мазнини в тялото понижават риска от метаболитни нарушавания като диабет.

За по-добра циркулацията на кислорода
Когато спите с облекла, от време на време тяло не може да "диша " поради изкуствените им материи. Освен това през лятото се поти (и мирише) повече и порите на кожата се запушват поради разнообразни мръсотии по чаршафите. Пробвайте да спите няколко дни поред без облекла и ще усетите разликата - по-свежо пробуждане без неприятната миризма под мишниците.

Подобрява качеството на спермата
Като се замислим, повече мъже обичат да спят голи, в сравнение с дами. Смята се, че по-високата температура на скротрума се отразява зле на качеството на спермата. Ако мъжете спят голи или със слипове, които не ги стягат, може да покачат качеството на своите сперматозоиди, което е доста значимо за двойки, които вършат опити за бебе.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР