Как ще започне учебната година? При 10% болни ученици ще

...
Как ще започне учебната година? При 10% болни ученици ще
Коментари Харесай

Учители vs родители за новите COVID мерки за училищата

Как ще стартира образователната година? При 10% заболели възпитаници ще се минава към отдалечено образование. Това разгласи министърът на образованието проф. Николай Денков.

На 15 септември според в каква зона е съответният град и община ще се реши дали образователната година ще започва в клас или онлайн.
Учители vs родители за новите Коронавирус ограничения за учебните заведения

В жълтата зона ще има ротация на учениците в междинните и горните класове. Малките деца ще учат онлайн единствено в краен случай, само че всички възпитаници ще би трябвало да носят маски.

В алената зона учениците ще преминат на график и тогава ще редуват онлайн с присъствено образование. Директорите ще оферират по кое време учебните заведения да минават в електронна форма.

Ще има и сборни паралелки от класове и групи, които преди този момент са били дружно, както и за децата, чиито родители работят на първа линия. В тъмночервената зона всички възпитаници ще учат електронно.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това са положителни насоки, това са общи насоки. Говорим за другите учебни заведения по степени и брой възпитаници. В дребните обитаеми учениците могат да се образоват присъствено, само че обстановката в друга в учебни заведения с над 500 възпитаници. Ненапразно са направени зони и учителите и педагогическите съветници би трябвало да ги съблюдават. Основата е написана, само че всяко учебно заведение би трябвало да работи локално “, разяснява директорката на 94 СУ " Димитър Страшимиров " Латинка Ковачева в „ Тази заран “.

„ Прагът от 10% % не е добър. Единствената вярна форма на образование е присъствената. Децата не могат да бъдат жертва на неприятни управнически решения. Децата две години образователни прекараха в отдалечена форма на образование. Това им донесе стрес, гръбначни изкривявания. Не са положени старания за часове за одобряване на знанията, нито за облекчаването на материала “, съобщи пък Лилия Божкова от съдружие „ Обединени родители “
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не съм съгласна, че се приказва в уклончива форма за присъствено образование. Последният бранш, който би трябвало да бъде затворен, са учебните заведения. Не може да работят питейните заведения, а учебните заведения да затварят “, сподели Божкова и означи, че никой не се допитал до родителите при разписването на тези правила.

„ При 10% болни учебното заведение не би трябвало да бъде затваряно. Това е решение на педагогическия съвет и има положителни разновидности като сборни паралелки. Мисля, че госпожата е права единствено за едно нещо – потребността от облекчение на материала, тъй като не всичко може да бъде усвоено в електронна среда “, репликира Ковачева.

Директорката на 94 СУ " Димитър Страшимиров " означи, че Всяко учебно заведение има публичен съвет и настоятелство, които са взели участие в разписването на тези правила.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР