Как ще свали нещо, което го няма и не е

...
Как ще свали нещо, което го няма и не е
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Ясен разединител на нацията! Нямаме никакви допирни точки с него


Как ще смъкна нещо, което го няма и не е дал той? Това е директна интервенция в независимостта на управляващите. Тези му думи са тъкмо противоположното на това, което е приказвал. Как ще разяснява ръководството на няколко партии, които са определени почтено на избори да ръководят?

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който разяснява изказването на президента Румен Радев, че смъква доверието си от държавното управление. "Президентът очевидно е на настоения малко. Проблемите, които има с прокуратурата и от които ние сме се дистанцирали, го карят да приказва по този начин. Само преди дни ми направи доста хубаво усещане по какъв начин приказва и изяснява пред дипломатите, че България води доста добра и уравновесена политика. Тогава даде извънредно висока оценка на държавното управление, а денс смъква доверието. Днес подписах писмо до мен от него, да му дам Емил Караниколов за едно събитие ", разкри Борисов.

"Ние нямаме пресечни точки с него с изключение на безсмислените КСНС, на които не се визмат никакви решения. Ще ме облекчи с това си изявление. Аз още декември споделих, че Радев прави политически изкавания и не е обединител, а разединител на нацията. Той приказва неща, които казават Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Днес отново направи същото. Не ме интересува какво е споделил. Казал е, че не се оправяме. Ето вижте тук по какъв начин се оправяме. Казал е за боклуците. Когато станах кмет на София, изградихме най-модерния цех за отпадък. Изградихме пречиствателни станции. Съжалявам, че си е изпсунал нервите. Проблемът му не е с държавното управление. Нито желая да чувам, нито желая да вземам участие. Днес го чувам и началника на кабинета му. Този Келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до Висш съдебен съвет, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкоз доста, а той в този момент си привиква прокурорите в президентството ", разгласи министър-председателят.
"Няма никаква война. Ние нямаме никакви пресечни точки с президента. Той не ни дава доверието, с цел да го смъква. Хабите ми силата. Не ме интересува тази тематика. Опасно е най-вероятно да атакуваш прокуратурата и той очевидно си друга жертва. И в този момент вие като мисирки ме гоните тука и ду-ду-ду. Казвам ви - аз още декември смъкнах доверието си от президента. Извинявам се за мисирките, беше малко прекомерно. Не сте мисирки. Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Напротив, постоянно съм казвал, че няма да се кандидатирам за президент. Как повече да го кажа? Не се багра от партия на президента. Напротив. Изборите са най-честния метод. Да се яви на избори. Нямаме пресечни точки с президента. Аз не съм направил нищо през днешния ден. Попитайте го него. Аз през днешния ден съм поставил автограф под молба от президента за присъединяване на министри в един конгрес. За него е по-удобно да отклони офанзивата към нас, тъй като ние сме беззащитни. Явно желае да отклони вниманието от това, което са правили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на зложелател, не знам ", добави Бойко Борисов.

"Нямам какво да разисквам с него абсурда с съветските шпиони. Това е работа на службите. На мен ми е работа да построя този тръбопровод, Автомагистрала "Хемус ", "Балкански поток ", АЕЦ "Белене ". Това е моята работа. Той приказвал за боклука и водната рецесия. За 3 месеца, до момента в който имаше длъжностен кабинет, приказва и работеше единствено за покупката на "Грипен ". Нищо друго не е направил. Нито за отпадък, нито за водни рецесии. Виждате, цялостен министър е в ареста поради тези проблеми. Ако ни предложения на КСНС, ще вървим, в случай че не ни предложения, няма да вървим. Радев е един явен разединител на нацията. Ясно и изрично съм му декларирал, че няма да се кандидатирам за президент ", повтори министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР