Как ще се случва свободното движение на хора в ЕС

...
Как ще се случва свободното движение на хора в ЕС
Коментари Харесай

Весела Чернева: Реформа в Шенген е невъзможна при възстановен контрол по вътрешните граници

" Как ще се случва свободното придвижване на хора в Европейски Съюз е в директна връзка с политиката по миграция, по която от много време съюзът не може да реализира единодушие. ", разяснява тя.

Чернева обаче не изключва спомагателни старания за сигурността по границите да бъдат реализирани до декември и това да даде учредения на австрийския канцлер да си промени позицията .

Евентуално делене на България и Румъния е мъчно по официални аргументи, разясни Чернева. По думите ѝ сходен развой е много комплициран. 

" Става въпрос за смяна на вътрешно национално решение на Австрия, което би трябвало да има задоволително добра аргументация. Не мисля, че закани могат да оказват помощ ", уточни още тя, запитана за по-твърдия румънски метод по тематиката.

Относно нидерландското " не " Весела Чернева посочи, че съображенията на Нидерландия са от различен темперамент и са свързани с върховенството на правото .

" Имаме някакви забележими промени - измененията по КПКОНПИ, идните промени в Конституцията. Подобренията по границата са едвам третият детайл на това, което можем да демонстрираме пред Нидерландия. Ако забележим нидерландска делегация в България, това единствено по себе си към този момент ще е триумф, тъй като до момента Хага отхвърляше да изпраща такава делегация. Ако има такава делегация, това ще значи, че огромна част от предходните съображения към този момент са изчистени или са напът да бъдат изчистени. "

Създаването на други възможности и районни модели на Шенген в никакъв случай не е работило, счита Весела Чернева.

Дисбалансът сред страните на предна линия и стопанските системи, които притеглят най-голяма част от мигрантите, до ден сегашен не е намерил своето идеално решение и това е повода понякога да виждаме повдигане на шенгенските граници, разяснява тя в предаването " Преди всички ".

" Тази година евентуално ще забележим нова вълна. Със сигурност не толкоз огромна, колкото 2015-а, само че ще забележим увеличение на този мигрантски напън и въпросът е дали ще търсим още веднъж национални решения или ще може да се вземе някакво общо решение ", акцентира Чернева по отношение на спора в Близкия изток.

Това са сложни решения, тъй като не всички страни могат да бъдат задоволени от едно решение, добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР