Как ще се реши проблемът с липсата на професионални пожарникари

...
Как ще се реши проблемът с липсата на професионални пожарникари
Коментари Харесай

Търси се решение на проблема с липсата на пожарникари в зимните курорти

Как ще се реши казусът с неналичието на професионални пожарникари в зимните курорти ще се разисква на срещи сред министъра на труда Николина Ангелкова, шефа на пожарната Николай Николов и представителите на самите курорти и общините.

Днес Ангелкова и Николов са разискали казуса на работна среща. Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " редуцира пожарните служби в Боровец и Пампорово като чиновниците в тях са преместени надлежно в Самоков и Чепеларе, а за обслужването на курортите се разчита на доброволци. Преди време Николов в телевизионно изявление беше предложил управленията на курортите да ангажират частни компании, както било в Златни пясъци и на доста места в чужбина.
Днес двамата се сплотиха към тезата, че би трябвало да се откри градивно решение, тъй че да се подсигурява спокойното и безвредно протичане на зимния сезон, се споделя в известието на Министерството на туризма.
Ангелкова е изтъкнала значимостта на Боровец и Пампорово като зимни курорти с национално значение, коитоимат важен принос към развиването на туризма в страната. През миналия зимен сезон общо близо 1.4 млн. туристи са посетили страната, като се реализира растеж от 19.6%, а през идващата зима се чака резултатите да се запазят и даже да се надградят, е споделила тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР