Как ще се изплащат пенсии, заплати през юни, попита тя

...
Как ще се изплащат пенсии, заплати през юни, попита тя
Коментари Харесай

Ще останат ли празни „кутийки“ в кабинета „Габриел“? Десислава Атанасова плаши с нулево салдо

Как ще се изплащат пенсии, заплати през юни, попита тя

Във всяка партия съм сигурна, че има хора, които могат по едно и също време да изпълнят със наличие думата специалист. Възможно е и да са хора, които интензивно вземат участие в политиката, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в „ Тази заран “ по бТВ, откакто водещият Златимир Йочев посочи, че след решенията на Българска социалистическа партия и „ ПП-ДБ “ да не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ някои „ кутийки “ може да останат празни. 

„ Ако не бъде осъществен първият мандат, рискът е извънредно огромен за България. Ние нямаме бюджет. През юни може да сме с нулево салдо като страна. Как ще се изплащат пенсии, заплати? “, попита тя. 

„ Остават тъкмо 4 дни до крайния период, в който ГЕРБ-СДС би трябвало да върне мандата на президента. Уверенията са, че в досието ще бъдат посочени имената на възможните министри “, сподели пък водещият. 

„ Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи голяма отговорност и то не тъй като е претендент за министър председател на ГЕРБ, а тъй като в случай че не се осъществя първият изследователски мандат, по-късно съвсем наподобява безнадеждна реализацията на втория и третия, т.е. напълно евентуална е опцията да има шести предварителни избори “, съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Габриел носи отговорност за решенията си да напусне Еврокомисията и България към този момент няма еврокомисар. Тук би трябвало да се вземат тежки решения и е наясно с това “, добави тя.

„ Демократична България “ са част от една коалиция, която ние свалихме с избор на съмнение и то за неуспех във финансовата политика. Не виждам по какъв начин един министър, който оферират за държавно управление, оповестено преди връчването на първия мандат, не може да има освен нашето, само че и публичното доверие “, съобщи Десислава Атанасова. 

Не чакам нищо от тях (б.а. от „ ПП-ДБ “), с изключение на да си осъществят желанието за предварителни парламентарни избори, тъй като всичко приказва, че това за тях е цел номер едно, добави тя. 

„ Категорично не е правилно това, което от Мирослав Иванов от „ Политическа партия “ акцентира, че Габриел не познава вътрешната политика на България. „ Няма мотив да одобряваш претендента за министър председател, да имаш обща законодателна стратегия с първата политическа мощ и в продължение да водиш договаряния, само че да захвърлиш всичко това, тъй като предлаганият канидат за министър-председател не познавала проблемите на страната ни. Това е лишено от смисъл изречение “, разяснява депутатката. 

Мария Габриел всяка седмица е в България, добави тя. 

На въпроса дали е знаела, че Мария Габриел ще желае оставката на Иван Гешев Атанасова отговори, че на това съвещание на парламентарната група го чула. 

„ Това стана пред всички медии. Аз бях дамата, на която основният прокурор се обади по телефона, с цел да попита правилно ли, че претендентът ни за министър председател е споделила това пред нашата парламентарна група. Той вярно цитира думите ми, че съм схванала тогава “, акцентира тя.

„ Иван Гешев загатна „ Барселона гейт “... Има ли боязън от каузи, които зависят от основният прокурор? “, попита водещият, а депутатката му отговори с въпрос:  " Ако се страхувахме от нещо, дали в миналото бихме поискали освобождението на Гешев? ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР