Как ще реагирате, ако научите, че едно модно правило навлезе

...
Как ще реагирате, ако научите, че едно модно правило навлезе
Коментари Харесай

Модно правило от соца е истински хит сега! СНИМКИ

Как ще реагирате, в случай че научите, че едно фешън предписание навлезе през 2015 година и до известно време всички дами го съблюдаваха! 

И по този начин – става въпрос за правилото, че дамските обувките се носят без чорапи… или най-малко те не би трябвало да се виждат. Но, както знаете, стилните трендове са циклични и през днешния ден инфлуенсърите от целия свят започнаха да трансформират стилните правила. Този път те заложиха на мода от времето на соца, която майките и бабите ни съблюдаваха!

Едно време всички го съблюдаваха. После бе несъмнено за грозно, само че през днешния ден още веднъж е същински фешън шлагер.

И по този начин – става въпрос за… белите чорапи!

Именно поради това от jenata.blitz.bg взехме решение да поговорим малко повече за тази позабравена фешън наклонност и да разкрием тайните й.

Както актрисите, по този начин и елементарните дами бяха склонни да носят бели чорапи освен под ниски/ежедневни обувки, само че и под елегантни обувки. даже световноизвестната Коко Шанел също залагаше на това – тъй че краката й да не са нито студени, нито горещи.

И даже измисли няколко правила по какъв начин да носите чорапи под обувките. Първо, нюансът на тъканта би трябвало да е в естетика с други облекла и други аксесоари.

Второ, дължината на чорапите е пропорционална на дължината на роклята или полата. И най-важното, в никакъв случай не носете чорапи под сандали – още един антитренд на великата Chanel.

Може да се каже, че значима роля за соц модата при българските дами изиграха старите български филми, в които основните героини обичаха да комбинират рокли, сладки обувки и бели чорапи. Обикновените девойки бяха въодушевени от облици от екраните и се стремяха да ги повторят.

Пикът на тази наклонност пристигна през 80-те години: би трябвало да се означи, че преди този момент хубавиците от Народна Република България (НРБ) бяха принудени да носят чорапи дружно с елегантни обувки – обувките просто можеха да бъдат неуместни, а чорапите бяха нещо като спасители.

Също по този начин се смяташе, че наклонността е търсена извънредно измежду дамите с ниски приходи. Но през 80-те години стилните специалисти прегърнаха комбинацията „ чорапи + обувки “.

Преди няколко години главните фешън стилисти Каро Дуар и Джилда Амброзио предложиха нов метод към чорапите под обувки и сандали. Тази композиция ще бъде изключително преференциална със спортни чорапи с разнообразни цветове и украшения.

Практичността на аксесоара се радва изключително на хора с ниско кръвно налягане, когато крайниците им постоянно са извънредно студени, изключително пръстите на краката.

Вижте идващите фотоси и научете по какъв начин нашите майки и баби са носили чорапи с обувки по времето на соца. / jenata.blitz.bg

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР