Как ще обясните на леля Пенка от село Гугутка, Ивайловградско,

...
Как ще обясните на леля Пенка от село Гугутка, Ивайловградско,
Коментари Харесай

Новата бюрокрация може да убива! Джипи с GDPR... Как ще го обясните на леля Пенка от село Гугутка или е по-лесно да я оставите да умре

Как ще обясните на вуйна Пенка от село Гугутка, Ивайловградско, какво се случва с нейните персонални данни? Ами в случай че човек каже, че не желае, няма да бъде здравно обслужван, макар че е здравно обезпечен ли? " Това попита по БНР доцент Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари, пише  Dnes.bg.

Вече седмица никой от ръководещите не намира за належащо да предприеме каквото и да е против хаоса, настъпил с потреблението на персоналните данни (GDPR). От 25 май, когато влезе в действие европейският правилник за засилената им отбрана, всеки в България се презастрахова както може против бъдещи искове, разяснява той.

Болниците и аптеките да вземем за пример не престават да изискват подписването на декларация за единодушие от пациентите, макар че шефът на Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов изясни по БНР, че това не е належащо.

В сряда джипитата настояха за удължение на периода за публично разискване на измененията в закона за персоналните данни, изминал същия ден.

" Поредно основаване на още и още проблеми и терзания, които ще пречат да си вършим умерено работата, а, несъмнено, най-вероятно ще изискват да се заделят и финанси. Къде бяха нашите евродепутати, когато са обсъждали тези ограничения в Брюксел, тъй като това идва оттова и ни го натрисат, казано на чист български език, без никой да ни пита ", гневи се доцент Киров.

" Новите правила за отбрана на персоналните данни значат спомагателна загуба на време, средства и нерви за административни действия, които не сме уверени, че ще имат позитивен резултат и ще покачат сигурността ", сподели доцентът.

Според него на шефа на КЗЛД нещата може и да са му ясни, само че на всички останали не са.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР