Как ще летят децата за Шенген? Неминуемо и при тях

...
Как ще летят децата за Шенген? Неминуемо и при тях
Коментари Харесай

Как ще летят децата за Шенген? С какви паспорти и през какви проверки ще минават?

Как ще летят децата за Шенген? Неминуемо и при тях също настъпват промени при полетите и изискванията за влизане в страна от Шенгенското пространство. Като начало родителите ще споделят дали са съгласни детето им да пътува в Шенген още при издаването на документите. Така ще се компенсира неналичието на гранични инспекции, при които се изисква декларация за единодушие за пътешестване. Това заяви в изявление за „ 24 часа “ шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов. Той изясни ограниченията за пътешестване по въздух и море от 31 март, когато влизаме в Шенген.

Как ще летят децата за Шенген?

За всички под 14 години се изисква наложителен интернационален паспорт. Той се издава единствено със единодушие на двамата родители. Няма да има вид за неговото приемане, в случай че единият родител е срещу пътешестване. При съществуване на спор обаче тези въпроси ще се вземат решение от районния съд по сегашния адрес на детето. Проверката на документите ще става в зоната за сигурност, a и билет не може да се купи без документ за идентичност.

При младежите над 14 години, само че под 18 година, паспорт не е необходим, защото по закон те към този момент имат издадени персонални карти.

Декларацията за единодушие за пътешестване на дете ще продължава да се изисква на вътрешни сухоземни и външни граници. Запазва се и при полети към страни отвън Шенген.

Макар с изключение на декларацията да е отпаднала и граничната инспекция, всеки пасажер на летището и пристанището може да бъде спрян за информация не от граничари, а от униформени служители на реда. Това ще са типичните инспекции, каквито се вършат и навътре в страната.

Източник – 24 часа

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР