Как ще изглеждаме след 30 години и какво ни очаква

...
Как ще изглеждаме след 30 години и какво ни очаква
Коментари Харесай

Поредно „Фейсбук“ приложение събира снимки и личните ни данни

Как ще изглеждаме след 30 години и какво ни чака през новата година – това са единствено част от заниманията, предлагани в новото фейсбук приложение „ Опосум Соус “. За задачата е нужна наша фотография. Действие, което лишава секунди, а следствията от това могат да са тежки.

Според специалисти по-голямата част от данните ни се продават на компании, които го употребяват за изкуствен интелект. Обикновено това са уеб програмките, които демонстрират по какъв начин ще изглеждаме след 30 години, на коя звезда приличаме и така нататък Чрез фотосите се образоват компютърни логаритми, които имат за задача да разпознават в бъдеще лица, места, също по този начин и времето, когато е било снимано изображението.
ФБР: FaceApp и други съветски мобилни приложения са опасност за контраразузнаването Програмата стана известна в обществените мрежи по-рано тази година, като мигновено провокира терзания за събираните персонални данни на потребителите
Малка част от фирмите пък могат да употребяват изображенията ни и с друга цел – като да вземем за пример реклами и таргетиран маркетинг.

Ако сървърите на стратегиите са в Европейския съюз, по GDPR можем да желаяме персоналните ни данни да бъдат отстранени от системата им. Според експерти, обаче, с цел да бъде избегната такава регулация, огромна част от фирмите, даже и тези, които са европейски, преднамерено вършат сървърите си в трети страни. Така е съвсем невероятно да бъдат отстранени сензитивните ни данни от системите.
FaceApp: Поглед в бъдещето или в персоналните ни данни? Компютърен експерт изяснява пред bTV какви са проблемите с хитовото приложение
Тогава единствената ни алтернатива да потърсим правата си е по Закона за отбрана на авторското право – индивидът, направил нашата фотография да предяви рекламация за непозволено потребление от дадена компания.

Затова специалистите поучават постоянно да четем „ дребния шрифт “ – общите условия за потребление на обещано приложение. Там, въпреки и мъчно за схващане от неюристи, излиза наяве защо могат да бъдат употребени персоналните ни данни преди доверчиво да ги споделим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР