Как ще изглежда процесът по импийчмънт? Процесът срещу президента на

...
Как ще изглежда процесът по импийчмънт? Процесът срещу президента на
Коментари Харесай

Процесът по импийчмънт в САЩ: Въпроси и отговори

Как ще наподобява процесът по импийчмънт? Процесът против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп пред Сената към този момент наподобява неминуем, само че детайлностите за това по какъв начин ще се развива остават неразбираеми. Колко време ще продължи процесът? Може ли някоя от партиите да призове очевидци в поддръжка на своята теза? Сенаторите ще би трябвало да решат тези и други евентуално трънливи въпроси, написа в четвъртък организация Асошиейтед прес.

Процесът ще бъде управителен от ръководителя на Върховния съд Джон Робъртс - това е записано в Конституцията на Съединени американски щати - и теоретично той може да даде основни тълкувания по някои от тези въпроси. Робъртс обаче евентуално няма да желае да бъде в центъра на вниманието и, във всеки случай, болшинство от сенаторите може да отхвърли неговите решения.

Почти всичко може да бъде контрактувано сред републиканците и демократите. Това стана през 1999 година, когато водачът на републиканското болшинство в Сената, Трент Лот от щата Мисисипи, и водачът на демократите, Том Дашъл от Южна Дакота, се договориха по какъв начин ще протече процесът против Бил Клинтън, в това число за неговата дълготрайност.

Те по този начин и не съумяха да разрешат несъгласията си за очевидците, въпреки че най-после републиканците от Сената се съгласиха да призоват единствено трима души да дадат скрито показания - надалеч по-малко, в сравнение с желаеха републиканците от Камарата на представителите, които заведоха делото.

Лидерът на настоящето републиканско болшинство в Сената, Мич Макконъл от щата Кентъки, не е обсъждал обществено разпоредбите за развой против Тръмп, въпреки да е казвал, че " не може да си показа сюжет ", при който две трети от сенаторите ще гласоподават за отстраняването на Тръмп от поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР