Как ще изглежда животът на Земята след 50 години? В

...
Как ще изглежда животът на Земята след 50 години? В
Коментари Харесай

Апокалиптично: Земята през 2067 година

Как ще наподобява животът на Земята след 50 години? В визиите на децата - много апокалиптично. Тук Ви демонстрираме рисунките на деца, които на лист хартия изобразяват паниките си от климатичните промени.

Потъващ свят

Самюел е единствено на 10, само че към този момент има ясна визия по какъв начин ще се отразят климатичните промени на нашата планета. Морското ниво ще се увеличи така доста, че хората, които живеят покрай морето, ще викат за помощ, изяснява ни момчето. А каква е повода за това развиване? Самюел поглежда съществено и споделя: " Замърсяването, което предизвикваме ".

Последният залез?

7-годишният Даниел обича да се любува на слънцето. Но се бои, че след 50 години него към този момент няма да го има. Може би, обнадеждава се той, слънцето ни единствено леко ще се промени - и все по този начин ще има толкоз красиви изгреви и залези. Даниел ни споделя, че към този момент е помолил родителите си да поставят повече грижи за опазването на околната среда. Защото от това зависи и неговото бъдеще.

Отровена планета

В напълно близко бъдеще колите към този момент ще летят - и все така ще замърсяват природата. Небето ще бъде повече сиво, в сравнение с синьо, а хората ще са изсекли и последните дървета. Този смут ще настъпи още след 15, а не чак след 50 години, счита 10-годишната Палома.
 апокалипсис Thinkstock/Getty Images
Бягство от Земята

7-годишната Ема е била неотдавна с майка си в Южна Азия. Страшно ѝ харесало, единствено дето било доста горещо. Нейната майка ѝ разказала, че стоплянето на планетата ни се форсира с всяка минала година. Нищо чудно, че Ема си показва бъдещето по този начин: слънцето е изгорило съвсем всичко, а хората са принудени да изоставен Земята. С ракети, несъмнено.

Нов дом на Марс

В визиите на 12-годишния Линус, след 50 години Земята ще е потънала в подобен безпорядък, че човечеството ще се види насила да се пресели на Марс. Само че и там хората още веднъж ще съсипят всичко. Линус въпреки всичко таи дребна вяра: " Все още можем да предотвратим най-лошото ", споделя ни той.

" Безброй хвърчащи неща "

12-годишният Ян не е чак толкоз песимист. В бъдеще природата към този момент няма да е толкоз значима, само че това въобще дори не е неприятно, тъй като ще си имаме свръхмодерна техника и безчет " хвърчащи неща ", изяснява Ян. Именно по този начин си показва той нашата планета след 50 години: като място, цялостно с революционни
ехнически изобретения.
 апокалипсис Thinkstock/Getty Images
Отпечатъкът, който оставяме

6-годишната Астрид има доста нереална визия за Земята след 50 години. Реките, хората, въздухът - всичко се движи в една и съща посока и най-после се сблъсква с огромната опасност: отпечатъка, който оставяме, замърсявайки природата. Астрид научила в учебно заведение, че колкото по-голям е " отпечатъкът ", който оставяме след себе си, толкоз по-мрачно наподобява бъдещето ни.

12 без 5 е!

1-годишният Мигел ни изяснява, че роботът от неговата рисунка може да символизира две неща - климатичните промени или пък изкуствения разсъдък, който излиза от надзор и ни подчинява. И в двата случая не ни чака нищо положително. И по тази причина е извънредно време да вземем ограничения, счита Мигел.

И тогава ще дойдат извънземните...

7-годишната Юдит е доста загрижена за бъдещето на планетата ни. Тя е уверена, че през 2067 година на Земята към този момент няма да има никакви живи същества - нито хора, нито животни. И тогава ще дойдат извънземните и ще завладеят Земята, споделя Юдит и ни изяснява, че с цел да пести запаси, е употребила за рисунката си противоположната страна на към този момент използван лист хартия.

Има ли вяра?

От 6 до 17 ноември в Бон се организира 23-та Световна климатична конференция, в която вземат участие над 25 000 специалисти от целия свят. Дали главните играчи ще съумеят да реализират пробив?

Още по тематиката:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР