Как ще изчисляваме сметките си за отопление през зимата?Експерти пресмятат,

...
Как ще изчисляваме сметките си за отопление през зимата?Експерти пресмятат,
Коментари Харесай

Полезно: Как да изчислим сметките за отопление през зимата

Как ще изчисляваме сметките си за отопление през зимата?

Експерти пресмятат, че намалявайки температурата даже единствено с 1 градус – сметките ни падат с към 6 на 100. Над 90% от постройките у нас обаче не са енергоефективни.

Европа също се готви за студена зима, високи сметки за отопление и несъмнено – икономисване.

Например – в Германия от през днешния ден минималната целесъобразна температура за отопление през зимата пада с 1 градус до 19. А у нас с малко по-ниски сметки за отопление ще са постройките, които са енергийно ефикасни.

Едва 9% от постройките у нас са енергийно ефикасни.

Топлоизолацията понижава разноските за отопление от 2 до 3 пъти, пресмятат специалисти. Колкото до това по какъв начин да задържим повече топлота в дома си, специалистите насочват вниманието ни първо към прозорците.

“Дограмата е най-слабата част от нашата постройка топлотехнически – през нея влиза най-вече мраз на единица пространство ”, изясни в ефира на NOVA Драгомир Цанев от Центъра за енергийна успеваемост.

За да си спестим тежък ремонт и разноски, може да сменим единствено стъклопакета на съществуващата дограма.

Така, консуматори споделят, че няма потребност да се минава от парно на ток. А това, което вършат е да понижат радиатора си.

Такива дребни промени могат да повлияят на сметките ни с към 10-15% надолу, сочат изчисленията на експертите.

“Подмяната на старите крушки със модерни LED осветителни тела също е решение, което не би трябвало да се пропуща – в случай че за една крушка резултатът е дребен, за 10 години за всички крушки в жилището стигаме до сума, която дава някаква разлика ”, изясни още Цанев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР