Как ще гласуват на местните избори хората, които не живеят

...
Как ще гласуват на местните избори хората, които не живеят
Коментари Харесай

Как ще гласуват хората, които не живеят на адреса си по лична карта?

Как ще гласоподават на локалните избори хората, които не живеят на адреса си по персонална карта, а да вземем за пример в различен град. Ключова е датата 28 април 2023 година, изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Полина Витанова, ръководител на Общинската изборна комисия - София.

" На тези избори могат да гласоподават гласоподавателите, които имат сегашен адрес, регистриран преди 28 април 2023 година в съответното обитаемо място ", сподели тя.

Заявления за гласоподаване по сегашен адрес се одобряват до 14 октомври. Това може да се случи в съответната община, има и благоприятни условия за подаване на заявление и по електронен път.

На локалните избори не е допустимо студентите да гласоподават само с даване на студентските си книжки, както е на парламентарните. Причината - на локалния избор не могат да се дописват гласоподаватели в изборните описи.

За да гласоподават студентите, те би трябвало да бъдат включени в листата след подаване на заявката. Те ще бъдат заличени от изборните описи от мястото, където те са регистрирани като непрекъснат адрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР