Как се сваля дрон? Този въпрос става все по-актуален, след

...
Как се сваля дрон? Този въпрос става все по-актуален, след
Коментари Харесай

Електронна пушка връща дрон с експлозив при пилота му

Как се смъква дрон? Този въпрос става все по-актуален, откакто и Европейската комисия предизвести за риск от тероризъм с летящи машини.

Според експерти по сигурността все по-реален става сюжетът, в който терористи употребяват дрон, с цел да ударят европейски градове.

Бивши военни от спецчастите на Англия демонстрираха по какъв начин с анти-дрон пушка летящата машина може да бъде приземена на определено безвредно място. Оръжието има обсег 700 метра и поема целия надзор над устройството.

Това е една от минимум комплицираните версии, тъй като е ръчно портативен. Другите версии могат да идентифцират къде е водачът и да изпратят дрона назад на мястото, откъдето идва. Например, в случай че има експлозив в дрона, той ще бъде върнат при водача.
В Япония направиха сполучлив тест на летяща кола Автомобилът припомня за дрон с 4 перки
Обученията включват и пукотевица с огнестрелно оръжие, както и пукотевица по движещ се обект.

Според английските командоси България не е готова за случаи на тероризъм.

„ България въобще не е под огромна терористична опасност, само че около терористичния акт в Тунис си дадох сметка, че Слънчев бряг да вземем за пример е доста уязвим. Полицаите, изключително в курортите, наподобяват по-добре готови и оборудвани, само че би трябвало да се образоват още много”, споделя Саймън Фийк, който е някогашен боен от английските спецчасти.

Според военните при терористичен акт най-важна е първата реакция на жителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР