Как се стигна до идеята , за връзката между децата

...
Как се стигна до идеята , за връзката между децата
Коментари Харесай

Александра Саздова: Не изградим ли връзка с децата ни, след време ще сме ги изгубили

Как се стигна до концепцията, за връзката сред децата и родителите и още забавни тематики, може да прочетете в изявлението, което Александра Саздова даде за нас.



-Александра, през май стартирахте самодейността за безвъзмездни съвещания за зрелостници. Как пристигна концепцията?


– Идеята да оказвам помощ на младите се зароди сега в който започнах да упражнявам специалността си. Това постоянно е било основна цел за мен. Кампанията да оказвам помощ на зрелостниците е част от моята цел, а точно да оказвам помощ на младежите, занапред започващи нови стадии в живота си. Няма нищо по-ценно от това да има кой да подкрепи почналите процеси. Понякога имат насоки за бъдещето си, само че и постоянно нямат. Но даже и да нямат, с верните въпроси, постоянно стигаме до верните отговори. В процеса на работа излиза доста информация, която е потребна и за бъдещето развиване на клиента. Младите са бъдещето! Точно заради тази причина, взех решение да подаря на всеки зрелостник, имащ предпочитание за развиване във всяка област по една коуч среща.

Смятате ли, че днешните младежи, би трябвало да обръщат по-голямо внимание на ценностната си система, а не на материалното?

– Смятам, че всеки човек би трябвало да обръща внимание на ценностната си система. За младите е целесъобразно! Ако не го схванат в този момент, ще го научат по сложния метод в бъдеще. Личната ни ценностна система дефинира знанието ни, за това кое е положително, значимо, красиво и градивно за нас. Трябва да се научат, че да търсят стойност в нещата е едно от най- значимите неща. Не може да желаят да карат скъпа кола, а това да не им носи никаква стойност?! Трябва да осъзнаят, че първо е труда, след това плодовете. Тук идва и грешката на родителите. Когато дават всичко на готово на децата си ги лишават от същинските и скъпите уроци в живота. Трябва да научим децата си да се борят, да съумяват и да се любуват на триумфите си. За мен е неверно това прекомерно облекчаване. Ценностната система се дефинира в 3 стадия. Първият е от 0 до 7, вторият интервал от 8 до 13г. И от 13 до 21 годишна възраст. Като през тези интервали основно одобряваме полезности на нашата среда и семейство. След това всичко е в нашите ръце.

Какво ги предизвика да желаят скъпи коли, маркови облекла, скъпи телефони …?

– Провокира ги, това че ги има – скъпите телефони, коли и движимости. Това е разковничето, че колкото повече има, толкоз повече желаеме да притежаваме. Но значимо е по какъв начин ще го придобием, какъв брой ще го оценим и дали всичко това ни носи стойност. Информацията в днешно време е на един клик разстояние. Отваряш и започваш да гледаш по какъв начин живеят хората. Но на никой не му се гледа по какъв начин някой копае в градината и си е качил фотография, всеки избира да гледа първокласни почивки по екзотични места. Няма лошо-,но дано се опитаме да го реализираме сами. В никакъв случай не пропагандирам за монашеския метод на живот или огромна невзискателност, само че не може да нямаш рационално съображение и да искаш да имаш всичко.



-Вие също сте майка. На какво се стремите да научите децата си?

– Да, майка съм на две деца. Момче на 9 и момиче на година и половина. Стремя се да ги науча да бъдат положителни и борбени хора. Да не сломявам тяхната характерност. Никога не ги съпоставям с други деца. Това е най- огромната неточност на родителите. Да си мислят, че когато сравнят двтето си с друго, то ще вземе да наподобява на него. Все едно му споделяме: „ Хей, виж Иван какъв брой по- добър е във футбола от теб!„, – и чакаме той да се окуражи да го настигне, само че в противен случай. То чува-„ Виж, Иван е по- добър от теб. Защо Иван не беше моето дете? „ Дори да не сме желали да кажем това, детето го схваща по подобен метод, че му оставя трайна диря в съзнанието. Започва да мисли, че от него няма да стане добър футболист. Така убиваме всякаква мотивация и предпочитание за всичко. Децата би трябвало да бъдат одобрявани от родителите си такива каквото са. Както децата ни одобряват нас, такива каквито сме. Силната връзка сред „ родител-дете “ ще помогне във времето. Не изградите ли мощна връзка, в някакъв миг от живота ви просто метафорично ще останете без дете. Опитвам се да ги отправям към това да построяват себе си с положително, тъй като с неприятно не се реализира нищо. Когато изградиш един добър и душевен здрав човек, той ще може да взима решенията самичък за себе си. Оставям сина ми да взима решения, което също е доста значимо, с цел да може по-късно да разбере, че той носи следствията от взетите решения. Разбира се в границите на допустимото и здравословното за възрастта му.

-Има ли бъдеще за лайф коуч?

-Лайф Коуча е индивидът, който търси капацитета в своя клиент. Намираме бъдещите благоприятни условия и предизвикваме клиента да подхожда самоуверено, отговорно и целенасочено към задачите си. Когато работиш за положителното на хората, няма по какъв начин да няма триумф. Вижте, всяко нещо стартирано с добра мисъл, просто няма по какъв начин да не бъде сполучливо. Все повече се постанова специалността и става все по- търсена. Аз се занимавам професионално повече от 3 години и мога да кажа, че виждам по какъв начин се развива и по какъв начин става все по известна и сполучлива за хората.



-Какви са наблюденията по отношение на търсенето на сходни услуги в България?

– Наблюденията ми са, че от ден на ден хора натъртват на това да стартират живот без ограничавания и желаят да открият опциите си. Започват да търсят индивида който ще им помогне и го откриват в наше лице.

-Кои са най-любимите Ви аспекти от специалността Ви?

– Любимата ми страна е, когато видя смяната у индивида насреща, само че още по- обичано ми е когато той я осъзнае. Когато осъзнае, че всичко зависи от него и че не би трябвало да чака нищо. Любимо ми е основно осъзнаването. Което не постоянно на момента носи, благополучие на индивида. Да осъзнаеш не постоянно е това, което очакваш, само че тогава стартира смяната. Тогава към този момент искаш да се промениш, с цел да промениш света и идеологията си.

-Какво би трябвало клиента да даде от себе си, с цел да приложи нещата, които получава в образованието си с вас?

-Първо, би трябвало да пристигна по свое лично предпочитание за смяна или реализиране на цел. След това е нужно единствено неизменност и предпочитание за всичко с което желае да се занимае.

-Кога човек би трябвало да се обърне към вас?

-Когато се усеща нерешителен в това, което прави. Когато желае да реализира нещо в живота си, само че не знае какво. Когато е комплициран, под напрежение, уплашен. За всичко, обвързвано с човешкото ментално здраве може да помогне НЛП Коуча.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР