КАК СЕ СТИГНА ДО 4 ФЕВРУАРИ 1997 Г.На днешния ден

...
КАК СЕ СТИГНА ДО 4 ФЕВРУАРИ 1997 Г.На днешния ден
Коментари Харесай

Преди 21 години: ОДС отказва коалиционен кабинет, Добрев връща мандата на президента

КАК съдебна експертиза СТИГНА ДО 4 ФЕВРУАРИ 1997 Г.

На днешния ден преди 21 година - събитията преди развръзката

на политическата рецесия съгласно архива на “24 часа ”

ОДС няма да взе участие в основаването на съдружно държавно управление с Българска социалистическа партия. Това заявява политическият съвет на опозицията на 3 февруари 1997 година 21 години по-късно “24 часа ” отвори архива си, с цел да напомни кои събития предшестват 4 февруари 1997 година - деня, в който Николай Добрев и Георги Първанов връщат мандата за сформиране на ново държавно управление на Българска социалистическа партия и по този начин спасяван България от кървава рецесия.

Дните са доста динамични, а Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия си подават топката в опит да се откри вярното решение. На 2 февруари алените декларират, че ще се откажат от мандата си, в случай че сините сформират съдружно държавно управление. Ден по-късно обаче ОДС отхвърля. Лидерите на трите партии в обединението - Съюз на демократичните сили, Народен съюз и Движение за права и свободи, излизат с умишлен документ за това, в който изясняват, че левицата подценява конституцията, тъй като президентът може да разпореди мандата на идната политическа мощ едвам откакто Добрев върне мандата. “ОДС отхвърлят да вземат участие в съмнителните подмолни игри на Българска социалистическа партия за основаване на необятен съдружен кабинет. Играта свърши. Трябва да спасим България ”, декларират от опозицията.

В същото време митингите в цялата страна не престават, а във Варна мутри вадят пушки помпи против барикадата.

Вторият наследник на цар Симеон II - княз Кирил, става консултант на президента Петър Стоянов, а Англия поучава жителите си да не стъпват в България. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР