Как се става Дядо Коледа: Говори учителят на всички белобради

...
Как се става Дядо Коледа: Говори учителят на всички белобради
Коментари Харесай

Как се става Дядо Коледа: Говори учителят на всички белобради старци

Как се става Дядо Коледа: Говори учителят на всички белобради старци. Какви са условията, с цел да облечеш костюма на Добрия дъртак?
Когато приказваме за магията
по време на коледните празници, една от страните, която сигурно ще ви зареди с нужната доза коледно въодушевление е Германия със своите над 2500 коледни базара. Страната обаче не е известна единствено с тях. Една от най-важните обичаи на празника – коледната елха, води
началото си точно от Германия.
Още езическите немски племена са почитали зелените клони на иглолистните дървета, като за тях те са били знак на безконечна витална мощ. Местните племена са карали добитъка си на паша край елхи, тъй като за тях това е носело шанс.
Счита се, че първите украсени коледни
дървчета по домовете се появяват по времето на зазнаятчийте. Тогава обаче украсата е била с фурми, ябълки и гевречета. През 17 и 18 век това се трансформира в бит в Германия. През 19 век традицията излиза от домовете на германците и поема по света.
Освен елхата, различен знак на празника
е Дядо Коледа. Затова ви срещаме с инструктор от учебно заведение за Дядо Коледа, който ще ни вкара в етикета на Добрия дъртак.
Вили Дахмен е индивидът осведомен
и с най-малките тънкости във визия и държанието на Дядо Коледа и ги предава на всички, искащи да се допрян до етикета му. За тези, които желаят да се видят в костюма на Дядо Коледа място за небрежност няма, а вниманието към детайла е водещо.
„ Дядо Коледа би трябвало да излъчва успокоение.
Трябва да има прекрасен костюм и по опция брада, тъй като от време на време се виждат лепенките, с които е залепена. Веждите да са боядисани в бяло. Носят се черни ботуши и бели ръкавици ”, посочи Дахмен.
Оказва се, че Дядо Коледа следва Кодекс
на достойнството, който може да бъде открит и в интернет. Но отвън всички правила, за Вили Дахмен и неговата брачна половинка, отделили години от живота си, с цел да популяризират коледната магия, тя е еднообразно вълнуваща, без значение от възрастта.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР