Как се случва дигиталната трансформация на производството в региона и

...
Как се случва дигиталната трансформация на производството в региона и
Коментари Харесай

Обсъждат бъдещето на автомобилната индустрия в България

Как се случва цифровата промяна на производството в района и какво е бъдещето на автомобилната промишленост в България. Това ще са главните тематики на конференцията „ Индустрия 4.0 “, която ще се организира на следващия ден /3 октомври/ в Пловдив.

Целта на форума е да даде положителни образци и нови благоприятни условия за партньорство сред бизнеса, държавното управление и локалната власт за привличане на нови вложители от високотехнологичния бранш.

Гости на събитието ще бъдат зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев, старши бизнес стратегът – изкуствен интелект от VOLVO GROUP Жайр Рибейро и други

Напълно оневинен е изборът в Пловдив да се съберат високотехнологични вложители и представители на бизнеса и държавното управление. Градът резервира позитивния си тренд по привличане на директни задгранични вложения през последните години. Пловдив е в челната десетка на „ Файненшъл таймс “ в класацията за най-прогресивно разрастващи се места по света. Тя прави оценка положителния микроклимат за вложения, резултат от устойчивостта в производството. Към днешна дата над 100 интернационалните компании са разкрили свои индустриални бази в района, а част от тях уголемяват вложенията си.Между 5-8 интернационалните компании влизат приблизително на година в стопанската система на Пловдив. Безработицата в града е 2,5 % и 4 % в района, което трансформира Пловдив във водещ промишлен център.

Форум „ Индустрия 4.0 “ се провежда от община Пловдив, вестник „ Капитал “ и Тракия Тех. Той ще се организира в хотел " Империал " от 10 до 17 ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР