Как се създава ОПГ по Харвардски“ тертип? Вече ви запознахме

...
Как се създава ОПГ по Харвардски“ тертип? Вече ви запознахме
Коментари Харесай

Как се създава ОПГ по „Харвардски“ тертип? – 2 част

Как се основава ОПГ по „ Харвардски “ обичай? Вече ви запознахме със схемата за ремонта на пътища в България, която е подчинена на правилото – когато проверяваш самичък себе си, в никакъв случай няма да бъдеш отговорен.

Дойде време да ви срещнем и със идващия воин от нашата родна реалност

В пътностроителният отрасъл лицето Димитър Петков е добре познато. По някакво необичайно съвпадане той също е член на въпросното Сдружение Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “ (ББАПБ), с което ви запознахме в първата част. Петков е притежател на няколко компании, едната от които е „ А.Д. ХОЛД “ ООД.  Тази компания стана печално известна с некачествената пътна маркировка, която беше направила след ремонта на Автомагистрала „ Тракия “ през 2021 година Тогава Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) отхвърли да даде информация за това дали, включително и на запитване на народния представител Ивайло Мирчев, дали пътната маркировка е надлъжна шумна или елементарна, като излизаше, че 1 км маркировка е коствала към 40 хиляди лева През 2022 година заради това, че се оказа некачествена маркировката е сменена и както се досещате, за сметка на данъкоплатците – и още веднъж е бе положена от компанията на Петков „ А.Д. ХОЛД “ ООД. Т.е. за едно и също нещо бе платено два пъти, макар, че от АПИ отхвърлят да е имало какъвто и да е проблем.

Въпросният Димитър Петков неведнъж се е опитвал да прокара промени в нормативни документи, с които да се вкара намаление на критериите за светлоотразителност на пътните знаци и пътните маркировки

По времето на Виолета Комитова е издадена заповед за инспекция на качеството на няколко автомагистрали, като във въпросната комисия са включени и Николай Иванов и Димитър Петков, което е открит спор на ползи, тъй като същите тези хора по един или различен метод са взели участие в дейностите, които следваше да се ревизират.

За да няма недомлъвки, публикуваме въпросната заповед, като в нея с изключение на фигурите на Николай Иванов и Димитър Петков желаеме да обърнем внимание и на номер едно в списъка- Даниел Иваничков. Той бе освободен от АПИ по времето на министър Гроздан Караджов. В телевизионно изявление Караджов сбито дава отговор, че лицето е освободено, защото в чекмеджето на служебното му бюро са открити документи за милиони левове. Предполага се, че тези документи са арестувани задачи, с които евентуално са притискани съответни компании за комисиони. Към днешна дата Иваничков още веднъж заема същата служба в АПИ.

Ето и самата заповед

Петков ще бъде реализатор по няколко публични поръчки. Това се случва без значение от обстоятелството, че няколко пъти прокуратурата е проверявала неговите пътни знаци поради това, че постоянно прибягва до влагането на подправени или некачествени материали. Така да вземем за пример на път I-2 край Каспичан същият е инсталирал пътни знаци с клас на светлоотразителност 1, вместо 2 както е по разпоредба. Той е продал знаците като такива с втори клас на светлоотразителност (разликата в цената е към 30% повече за втори клас). Същото нещо е направил и на път I-4 на прохода Боаза преди Търговище, където пътните знаци са изцяло дефектирали и са заменени за сметка на данъкоплатците. Подобна е обстановката и на така наречен тунел при обхода на гр. Габрово. Там е инсталирал подправени управляеми пътни знаци и след напън от разнообразни организации и прокуратурата е заставен да ги смени за своя сметка. Така излиза, че този човек работи некачествено, заплаща му се добре и никой не му търси отговорност, тъй като има кой да го прикрива в АПИ.

На последната поръчка на АПИ за пътна маркировка компанията на Петков печели с „ колосалната “ разлика от единствено с 1 ст. под оптималната цена. Като огромни компании с голям опит и потвърдено работещи с високо качество са отстранени.

Същият предходната година завоюва и социална поръчка за поддръжка на т-нар. ограничаващи системи за пътища (мантинели) в два региона. Бърза информация сочи, че през последните 10 години поръчките за мантинели се печелят от едни и също компании, които са Юпитер Холдинг, А.Д. Холд и Колхида метал – КМЗ.

Кой е мощния човек на Димитър Петков в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), ще разберете в идната част.

Следва продължение…

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР