Как се рисува морски пейзаж с акварели и колко е

...
Как се рисува морски пейзаж с акварели и колко е
Коментари Харесай

„Каритас“ провокира въображението на деца от Украйна

Как се рисува морски пейзаж с акварели и какъв брой е друго, в случай че е с моливи? Украинско знаме или бряг с пясък и море? 40 деца на бежанци от войната в Украйна се включват в летни артистични и просветителни занимания, провеждани в Кранево и Златни пясъци от експерти на Хуманитарния център на „ Каритас " във Варна. Инициативата е част от поддръжката, която мрежата на „ Каритас " в България оказва със съдействието на Католически служби за помощ.

Програмата на заниманията обезпечава занимания за децата, предизвика тяхната креативност и ги предизвиква да практикуват български език в неофициална среда. През това време техните родители и настойници могат да отдъхнат, да се погрижат за себе си или да употребяват освободеното време, с цел да си търсят претовареност.

Освен групови занимания за децата, Хуманитарният център на „ Каритас " във Варна оказва и друг тип поддръжка за настаняване, за обучение и за достъп до трудовия пазар на бежанците от войната. Всеки, който има потребност, може да посети центъра, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна на бул. „ Княз Борис Първи " 115, пети вход, или да се обади на тел. 0882805867.

Хуманитарният център на „ Каритас " във Варна е самодейност на Русенската католическа организация „ Каритас ", която работи на територията на цяла Северна България и оказва помощ на най-нуждаещите се хора. Само от началото на годината до момента, в района на Варна „ Каритас " е оказала поддръжка на близо хиляда бежанци от войната в Украйна, с помощта на партньорството си с разнообразни интернационалните донори и институции. Така католическата организация е достигнала на процедура до един от всеки десетима бежанци от войната, намерили леговище във Варненско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР