Как се получава така, че при всички възможности, които България

...
Как се получава така, че при всички възможности, които България
Коментари Харесай

Антон Кутев: Как при всички възможности, които има България, от водещи в света, сме последни на олимпиадата?

Как се получава по този начин, че при всички благоприятни условия, които България има, да стигнем до обстановка, в която години наред имаме нулеви резултати от олимпиадата? От една от водещите народи в спорта, в света, се превърнахме в една от последните ". Това попита зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев по време на парламентарния надзор към министъра на спорта Красен Кралев. Той акцентира, че в неотдавна завършилите олимпийски игри България не взе нито един орден.

„ Това не се случва за първи път. Тенденциите и в зимните, и в летните олимпийски игри са едни и същи ", добави той. Като образец посочи- Москва през 1980 година, където имаме 40 медала и сме на трето място в света. „ През 1976 година сме 7-ми в света. На последните олимпийски игри към този момент сме на 65 място ", акцентира Кутев.

Народният представител акцентира, че имаме няколко доста мощни зимни курорти. „ Условията за тренировки и развиването на тези спортове е въпрос на държавна политика ", уточни той. По неговите думи по време на последните три олимпийски игри ръководи ГЕРБ. „ Този резултат не е единствено от последните 9-10 години, само че какви са политиките, които министерството ще предприеме оттук-нататък, с цел да можем на идващите игри да имаме разнообразни резултати от тези? ", попита той и напомни, че министър Кралев е втори мандат и би трябвало към този момент да носи отговорност.

Кутев акцентира, че имаме положителни условия за зимни спортове. Пример за една от олимпийските дисциплини е ски-бягане. „ За него даже не би трябвало огромна инвестиция. Не е нужна единствено инфраструктура. Има и други неща, които би трябвало да се създадат ", безапелационен е той. Антон Кутев напомни, че преди е имало всеобщ спорт и всички деца са упражнявали.

„ Това е нещо, което не се случва сега. Ролята на страната е от основно значение за няколко области в живота на хората - енергетика, инфраструктура, само че и спорта ", сподели още зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР