Как се печели олимпийско отличие с две счупени ребра? За

...
Как се печели олимпийско отличие с две счупени ребра? За
Коментари Харесай

Очаквайте: “Истории от Олимпийските игри - епизод 13 от 15:30 ч. по БНТ 1

Как се печели олимпийско отличие с две счупени ребра? За българския първенец в битката Еньо Вълчев описваме в следващия епизод на поредицата “Истории от Олимпийските игри ”.

И още - когато си задоволително лек, с цел да триумфираш с олимпийската купа - припомняме триумфа на друга борцова легенда - Продан Гарджев. Двамата са измежду българските звезди на олимпийските игри в Токио 1964 година.

Извън спортните летописи с японската столица свързваме и друго забавно събитие - първата в международната история олимпийска женитба е българска - сред гимнастика Никола Проданов и лекоатлетката Диана Йоргова. Двамата подписват брак в олимпийското село по време на игрите през 1964 година в наличието на знатни посетители - гледайте неповторими фрагменти и снимков материал от архива на МОК.

С телевизионната машина на времето вършим бърза разхода през десетилетията, с цел да напомним кои са спортистите, имали достойнството да носят българското знаме по време на церемониите по откриването на олимпийски игри.

Завършваме вълнуващото следващото олимпийско странствуване с взор към огромните първенци и българските триумфи на последните Летни игри - Токио`2020.

Едва ли сте не запомнили за първата ни шампионка от “Игрите на маските ” - състезателката по карате Ивет Горанова, само че въпреки всичко ще ви напомним за нейния път към купата при дебюта на този спорт в олимпийската стратегия.

Гледайте епизод 13 от поредицата “Истории от Олимпийските игри ” в петък, 19 януари от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1 и от 19:00 ч. по Българска национална телевизия 3!

Още забавни истории от олимпийската поредност на Българска национална телевизия:





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР