Как се паркират 15 автомобила на 35 квадратни метра? Ако

...
Как се паркират 15 автомобила на 35 квадратни метра? Ако
Коментари Харесай

Такова нещо в България досега не е имало, наливат милиони в Пловдив за... ВИДЕО

Как се паркират 15 автомобила на 35 квадратни метра? Ако у нас това звучи невероятно, в Съединените щати, Азия и в напредналите европейски страни е процедура. Първият опит на българска земя ще е в Пловдив, където проблемите с трафика не търпят отсрочване, оповестява Нова телевизия.

Спираш, слизаш от колата, заключваш я и повече не мислиш за нея. Паркирането и сигурността остават в ръцете на една машина. Звучи съвсем фантастично, само че в действителност е въпрос на технология, допустима към този момент и в България. Автоматичен паркинг на седем равнища ще стане част от градската инфраструктура в центъра на Пловдив.

"Човекът паркира колата вътре, затваря вратите, прибира огледалата, напуща региона на паркинга и оттова към този момент тя се придвижва по равнищата където има място и както я разпредели машината ", сподели вложителят Димитър Иванов.

Димитър и Костадин са основателите на основаването на новаторското оборудване в града под тепетата. Двамата посещават Китай, където са запленени от решението на огромния мегаполис. Там колите са в пъти повече, а проблемите с паркирането в пъти по-малко.

"Страшно бързо се сглобява и разноските са доста по-малки, в сравнение с да направиш един бетонен паркинг ", сподели още вложителят Костадин Щерев.

Цялото оборудване ще се издига единствено върху три паркоместа, само че ще побира 15 автомобила. Височинното позициониране на колите икономисва голямо пространство, което може да бъде употребявано за паркове, детски площадки и друга обществена инфраструктура.

Предимствата за водачите: "Първо - елементарно паркираш. Второто - няма кой да те удари, няма кой да те блъсне, колата ти е застрахована, по този начин, че да нямаш проблем със самия автомобил. Не могат и да ти я откраднат ", споделя Щерев.

За да следи процеса на създаване особено от Китай е дошъл Ли Тиен Фу - строителният инженер от фирмата-производител.

"Ние произвеждаме над 10 модела от този тип паркинги. Най-високата кула за паркиране, правена до момента е на 50 равнища. Този тип уреди се употребяват в целия свят ", съобщи строителният инженер от Китай Ли Тиен Фу.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР