Как се отразява върху бизнеса шоковото поскъпване на тока, съответно

...
Как се отразява върху бизнеса шоковото поскъпване на тока, съответно
Коментари Харесай

Как се разширява бизнес след поскъпването на производствените разходи?

Как се отразява върху бизнеса шоковото повишаване на тока, надлежно и на главните първични материали и артикули? Тракия е една от най-големите индустриални зони у нас. Предприятията в зоната към този момент обмислят разновидности за нови източници на сила, с цел да изместят електричеството.

Фирма " Мекалит " е една от тези, които уголемяват производствата си и единствено през тази година са наели двойно повече чиновници и към този момент са 230 души. Казват, че инфлацията безусловно е стопила последното нарастване на заплатите, което към този момент не се усеща.

В предприятието се създават съставни елементи за автомобилната промишленост, както и елементи за водещи марки бяла техника. За последните месеци те регистрират близо 90 % разлика в цената на мегаватчас и въпреки че разноските за сила са едвам 15 % от себестойността на крайната им продукция, прогнозите са, че икономическата успеваемост на компанията ще намалее

" Говорим за стотици хиляди левове, които непланирано ще би трябвало да дадем като разход за ток в годишен проект, които естествено няма по какъв начин да бъдат покрити от никакви буфери ", споделя шефът на предприятието Красен Кръстев.

Тези непредвидени в бизнес проекта разноски ще се отразят на всички 230 чиновници в завода.

" В началото на всяка година имаме нарастване на заплатите, само че с този растеж на инфлацията то не се усеща. Токът да нарастне - това се отразява на всеки един от нас ", декларира супервайзерът Таня Гоцева.

Служители в предприятието обаче няма да се освобождават. Анализаторите също не предлагат в подобен миг промишлеността да се лишава от най-ценния си капитал - подготвените хора.

" Намирането на подобаващи служащи и обучаването им, че те да станат в действителност ефикасни, е развой, който е и безценен, и дълъг. Според мен освобождението на хора би трябвало да бъде последна стъпка и последна мярка, до момента в който може да се намерения за усъвършенстване на процесите, надлежно прекосяване на по-гъвкави режими на работа ", споделя икономистът проф. Станимир Кабаиванов.

В същото време упованията са страната да подтиква вложенията в по-модерни индустриални мощности и да се направи разбор на бранш енергетика. Увеличението за крайния клиент ще се усети напълно действително след няколко месеца, когато складовите наличия се

" Този удар идва в миг, в който бизнесът стартира бавно да се съживява и да вижда и повишение в търсенето, тъй като хората направиха един скок да компенсират това, което са изгубили през интервала на затваряне ", изясни проф. Кабаиванов.

В създалата се обстановка анализаторите виждат и нови благоприятни условия като привличане на нови вложители, които се отдръпват от азиатския пазар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР