Как се оказахме веднага след поляците ние? Регистър на посочените

...
Как се оказахме веднага след поляците ние? Регистър на посочените
Коментари Харесай

България е втора по брой разкрити руски шпиони в Европа

Как се оказахме незабавно след поляците ние? Регистър на посочените за съветски шпиони в Европа през последните 5 година беше оповестен в публичните мрежи. В него се цитират открити източници за случаи на арести с обвинявания за шпионаж в полза на Русия от 2018 година насам. България се подрежда втора, след Полша със 7 обвинявания.

" Много обвинявания има тук, различен е въпросът дали всички те са реалистични като разкрити случаи, които имат въздействие върху страната ", съобщи пред NOVA NEWS Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.
 
" Полша е доста друга страна, доста антируска, с доста положителни контраразузнавателни служби - те имат повече изгонени от нас. Има страни с доста по-големи съветски ползи - една Австрия, една Германия, които са емблематични за работата на руските, по-късно съветските служби, имат по-малко случаи ", изясни Безлов. 
 
Тихомир Безлов счита, че тази ранглиста не е добър отзив за България. " Делата за съветски шпиони у нас са в неразбираема фаза, зациклили са. Някои неща са комплицирано доказуеми в съда. Целият проблем на съветското въздействие е, че никой случай не демонстрира нещо разрушаващо нашия интерес ", добави той.
 
Елена Поптодорова от своя страна сподели, че Полша има мощни лични служби и лична еднаквост и в никакъв случай през годините недопускане на такова мощно въздействие на Москва, както е в България.
 
" У нас тъкмо поради уютното битие на съветските служби в продължение на доста десетилетия, както и отправната точка на България в района, са причина за огромния брой съветски шпиони. Различни са били претекстовете, които са структурирали кадровите решения на съветските служби във връзка с Полша, България и други страни. Всички политици, които по собствен политически меркантилни цели нападат РСМ, в действителност действително обслужват съветския интерес, само че е по-сложна картината, в сравнение с да приказваме за шпионски връзки ", счита тя. 
 
Тези 7 обвинявания не са стигнали до средата - ние в този момент наваксваме, би трябвало да потвърдим, това което е било открит факт, една визия за България като за най-верния спътник на Съветския съюз. Бяха пуббликувани документи, че българските специфични служби са били възприемани като филиал на руските служби ", акцентира Елена Поптодорова.
 
Интересно е, че по тази тематика ни приказва човек, който е бил изключително непосредствен преводач на комунистическия деспот Тодор Живков, каквато преди 10 ноември 1989 година е била Поптодорова. На която и брачният партньор й е щатен чиновник на ВГУ-ДС, с прякор " Жоро Лимона ". 
 
 Елена Поптодорова като преводач на Армънд Хамър и диктатора Тодор Живков Елена Поптодорова като преводач на Армънд Хамър и диктатора Тодор Живков  Елена Поптодорова превежда на Никсън, до нея е полк. Любен Гоцев Елена Поптодорова превежда на Никсън, до нея е полк. Любен Гоцев
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР