Как се живее в Пловдив през 2023 година на 40-градусови

...
Как се живее в Пловдив през 2023 година на 40-градусови
Коментари Харесай

Подземна ел авария остави десетки домакинства в Мараша без ток

Как се живее в Пловдив през 2023 година на 40-градусови жеги без електричество? Този въпрос задават хората обитаващи региона към ресторант „ Стадиона ”, ул. „ Младежка ” и близките блокове.
Прочетете още
Няколко сигнала постъпиха до TrafficNews за редовно спиране на електричеството за по час и повече. По думите на хората казуса е от повече от седмица и е ежедневен. Информация обаче за какво това се случва и по кое време ще бъде решен казуса – няма. По думите на жителите връзка с ЕВН не може да бъде осъществена.

„ Свързвам се с вас тъй като съм сърдит, че в последните няколко дни (по-скоро седмица) в региона на ресторант „ Стадиона ”, ” Младежка ” и покрайнината прекъсва зареждането с ел. сила за по към час и повече. При опит да се свържеш с ЕВН на спешния номер и изчакване на 7 минути реклами и …. автоматизирано диалога се отхвърля. Нито съобщаваш за повреда, нито получаваш информация ”, гласи един от сигналите до медията ни.

Недоволството идва и от обстоятелството, че даже да се опитат да получат информация е невероятно, само че по едно и също време с това, в случай че не се заплати сметката за ток, незабавно идват екипи да пресечен електроподаването.

„  Не можеш да се върнеш от работа и да отмориш и да се охладиш след скромните 38-40 градуса. Аварийният номер за връзка с ЕВН деен ли е или просто ей по този начин е оставен за илюзия? И на кой да се обадим ние жителите? А и да не забравяме, че в случай че не си платиш сметката идват, и на момента ти режат кабела ”, споделят хората.

От медията ни се свързахме с пресцентъра на ЕВН от където ни оповестиха, че е записана щета по подземна кабелна линия. Мястото е открито, като за премахване на повредата е употребена профилирана техника " кабелна лаборатория ". Към момента електричеството в региона е възобновено, като от електроразпределителното сдружение имат подготвеност да реагират при възможни нови повреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР