Как се е разбил самолетът на Пригожин, който падна в

...
Как се е разбил самолетът на Пригожин, който падна в
Коментари Харесай

Как е катастрофирал самолетът на Пригожин? Основните версии са две

Как се е разрушил самолетът на Пригожин, който падна в Русия в сряда по здрач? Сигурните обстоятелства са малко, детайлите от обществените мрежи - стотици. Ето какво отсяхме.

Каруцата още веднъж е пред коня. Още не е доказано, че Евгений Пригожин е умрял в самолетна злополука, само че към този момент има десетки хипотези по какъв начин тъкмо го е умъртвил Путин .

Отсяхме значимото от маловажното и получихме това умозаключение: версиите са две. Останалите разпилени обстоятелства или не водят до безапелационна догадка, или не значат тъкмо това, което се твърди, че значат.

Ето версиите:
Самолетът е паднал поради гърмеж на борда;Самолетът е паднал, тъй като е бил свален от противовъздушна защита.

Събрахме тезите на петима военни специалисти и на две организации, които проучват военни събития по открити източници, фотоси и видеа. Сред тях не открихме хипотезата за „ елементарна “ повреда.
Преди да продължим, дано напомним
Евгений Пригожин е в основата на два огромни детайла от политиката на Путин – разпространението на дезинформация посредством и войната в Украйна посредством присъединяване на паравоенната формация „ Вагнер “. Той е непосредствен на съветския президент от години.

Според на Алексей Навални Пригожин е довереното лице на Путин с 20 милиарда $ в джоба. За съветската медия (днес в изгнание) той е „ момчето за мръсни поръчки “ и „ персонален садист на Путин “.

На 23 юни " Вагнер " подвигна протест против военното управление на Русия, без да упреква в нищо президента Путин. Групировката не довърши протеста си, само че съумя да превземе огромен град и да стигне до 200 км от околовръстното шосе на Москва. По пътя си „ Вагнер “ не срещна опозиция.

Това показа властта на Путин като слаба, а Русия – като незащитена страна. Западните издания написаха, че Путин е бил обществено потиснат от това и предричаха тежка орис за Пригожин, към този момент наименуван „ изменник “ от съветския президент. от проверяващия уебсайт „ Белингкат “ предвижда, че Пригожин ще бъде погубен до 6 месеца.

Путин обществено разоръжи „ Вагнер “ и паравоенната формация като че ли спря да съществува, само че преди дни Пригожин популяризира видео, на което твърди, че се намира в Африка, и се държи по този начин, като че ли няма проблем сред него и съветския президент.

(днес в изгнание) споделя, че Пригожин не се е преструвал, а в противен случай – същински е вярвал, че връзките му с Кремъл са закрепени и Путин му е дал прошка. „ Единственият въпрос е за какво Пригожин е повярвал в това “, споделя Наки.

Пригожин живее в свят, в който мафиотското възмездие е предписание, споделя съветският боен специалист (днес в изгнание). Той дефинира злополуката със самолета на Пригожин като „ събаряне на самолета “, а самия случай – като „ мафиотски вид възмездие [на Путин] “.

Но да забележим обстоятелствата към злополуката.
Версия номер едно – бомба на борда
Има данни за най-малко две събития, които сочат, че на борда на самолета може да е имало сложена бомба. Едното е в това, че в навечерието на полета самолетът е бил изпратен за ремонт. Това е разказала на свои близки стюардесата, която на 23 август почина в злополуката.

Второто е в това, че съгласно Телеграм канали, близки до „ Вагнер “, на борда са били качени каси с алкохол, които не са минали през инспекция по сигурността.

Но техническите данни отклоняват вниманието в друга посока.
Версия номер две – аероплан, свален от противовъздушната защита
Най-популярното видео от злополуката е снимано от жена, живееща покрай мястото на случая. То демонстрира две изображения в небето – бял „ дим “ на напред във времето, а надалеч откъм гърба – падащия аероплан.

Същественият детайл е белия „ дим “, тъй като се намира очевидно надалеч от мястото на рухването на самолета.

„ Това са инверсионни следи от ракета на противовъздушната защита “, счита, основател на Conflict Intelligence Team (CIT) , който проучва по открити източници военни събития. Той прибавя, че такава диря не може да бъде оставена от портативен зенитно-ракетен комплекс, тъй че става дума за някое от другите средства на противовъздушната защита.

Жената, снимала видеото, приказва, до момента в който снима падащия аероплан: „ Два гърмежа имаше “. Тя споделя това преди самолетът да се разбие и да създаде нов тон, сходен на гърмеж. За Левиев това още веднъж е знак за изстреляна ракета, която създава не тон, сходен на свистене (както всеобщо се смята), а тон, съпоставим с този на гърмежа.

Мъж, живеещ наоколо, също споделя, че е чул „ гърмежи “ преди да падне самолетът, само че твърди, че те са били три .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР