Как се бори Магнитски“ превантивно? След първите санкции по &Магнитски“

...
Как се бори Магнитски“ превантивно? След първите санкции по &Магнитски“
Коментари Харесай

ГОРЕЩО: Ето колко милиона долара са платили в Конгреса на САЩ братя Домусчиеви за пиар и лобизъм

Как се бори „ Магнитски “ превантивно? След първите наказания по &„ Магнитски “ у нас през 2021, когато бяха ударени близкостоящи до тях лица, братя Домусчиеви  започват интервенция по избавяне на имиджа си в Съединени американски щати, която приключи със залавянето на техния транспортен съд „ Верила “ на ирландските крайбрежия с цяла планина от кокаин.

 

Избелването за близо 5 милиона $ беше почернено от половин звук снежнобял чист прахуляк.

С името единствено на олигарха Кирил Домусчиев, без да броим настрана брат му олигарха Георги Домусчиев, са свързани големи суми за лобизъм във Вашингтон.

 

Регистърът извади 26 заплащания по контракти на Кирил Домусчиев (21 взаимно с брат му) за 2 160 000 $. За 2 години. Средно по милион и от горната страна на година. Не потърсих информация и за някоя от многочислените им компании, за които също е допустимо да имат контракти.

 

Какво търсех ли? Сумите за лобизъм в Конгреса на Съединени американски щати – в Палатата на представителите и в Сената.

 

Сумата от над 2 милиона не е показателна. Защото на 22 март мин. година неговата компания Huvepharma беше показана като най-новия член на Консултативния съвет към Президента на Търговската камара на Съединени американски щати във Вашингтон. Причината – братята Домусчиеви участват в Съединени американски щати в 6 американски щата с 5 завода и 2 развойни центрове.

 

Предполагам, че след случилото се в Ирландия с кораба „ Верила “ тези суми за лобизъм неколкократно ще набъбнат. Но и едвам нарастват, никакви пари не са в положение да изтрият случилото се.

 

Неизбежно ще последва оттегляне – не стремително, немасирано, последователно. Без обществен звук. Империята доближи върха си тази година, изключително с визитата у нас напролет на експрезидента Бил Клинтън (като посетител на Конфедерацията на работодателите у нас, управлявана от Кирил Домусчиев от 2014 година насам).

 

Корабът с име на планина, която мнозина обвързват с перилни препарати (Верила) ще затрие всичко реализирано до момента. Неизбежно е. От върха пътят постоянно е надолу.

„ Sic transit gloria mundi “.

Григор Лилов, проверяващ публицист, Facebook

 

Автор: pik.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР